uncel Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 nie wiem, tak czytam to i chyba wszystko zalezy od golasa,ja na bandziorze do 120 jade bez zadnego problemu, do 140 jest znosnie, raz probowalem na autostradzie utrzymac predkosc przelotowa 170-180 ale po jakis 5min napor powietrza tak zmeczyl rece ze nie szlo wytrzymac, generalnie mozna leciec do 200 nawet w miare wyprostowanym, kwestia czasu jak dlugo chce sie ta predkoscia jechac, bo dluzej niz 30sek to ciezko wytrzymac;) a co do odrywania nog to dziwne... a no i jak chcesz latac na golasie to musisz miec kask dopasowany do lba idealnie zeby ci nim nie rzucalo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas85 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) a no i jak chcesz latac na golasie to musisz miec kask dopasowany do lba idealnie zeby ci nim nie rzucalo ;) kask mam dopasowany zeby nie bylo watpliwosci, napisalem wyraznie ze glowa telepalo a nie ze mi kask na glowie na boki latal, bez szyby takiego zjawiska nie bylo a na sporcie juz nie musisz miec dopasowanego kasku ?? Edytowane 31 Lipca 2011 przez Wojtas85 Cytuj http://www.bikepics.com/members/wojtas85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Kask to musisz mieć dopasowany do nakeda, a nie do łba (do łba przede wszystkim).Jeździłem w Schubercie S1 Pro i łbem mi telepało tak, że chciałem się pozbyć golasa i kupić sporta. Zmieniłem garnek na Araia Quantum i czuję się tak jak bym na nowo motocyklowanie odkrył. Zero telepania, głową mogę kręcić we wszystkie strony, prędkość nie ma znaczenia. Podsumowując - kaski "sportowe" nie nadają się do nakedów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi