ibol Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Witam. Mam problem z gaznikiem i mimo iz moj motocykl po rozgrzaniu chodzi jak nalezy nie mam mozliwosci regulacji skladu mieszanki. Jedynie srubka od regulacji wysokosci przepustnicy daje porzadany efekt (oczywiste) natomiast druga srubka nie daje zadnego na zimnym i rozgrzanym silniku. Zauwazylem jedynie, ze silnik najlepiej zachowuje sie jak jest wkrecona do oporu, inaczej bardziej szarpie (ale roznica jest nieznaczna) i trudniej zapala. Posiadam jeszcze jeden gaznik, ktory poprzedni wlasciciel tego motocykla wymienil na miejscu przy kupnie, poniewaz powolnie reagowal na otwieranie gazu. W tym nie ma takiego problemu, jednak nie moge do konca go wyregulowac z w/w powodu. Czy da sie cos z tym zrobic?Z czego moze wynikac w/w wada wymienionego wczesniej gaznika? Czytalem o plukaniu gaznika w nitrze, czy tez przepychaniu dysz. Osobiscie dokladnie wyczyscilem obydwa gazniki w benzynce. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Cze...Miałem kiedyś taki problem. Dopiero po wymianie dysz układu wolnych obrotów przestawił się zakres regulacji.Jeśli dysze są dobrze dobrane (niekoniecznie muszą to być wartości jakie podaje manual. Zależy to do stanu technicznego silnika szczelności układu zasilania itp.. to powinno być tak że jak śrubę dokręcasz do oporu silnik gaśnie 1,5-2 obroty równa praca Dalsze wykręcanie ponowny spadek obrotów.Czasami pomaga sama wymiana stożkowej śruby regulacji.Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibol Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Cze...[...] Dopiero po wymianie dysz układu wolnych obrotów przestawił się zakres regulacji. Hej. Kazmir, opisz mi prosze blizej proces wymiany dysz. Poki co nie bardzo wiem o jakie dysze chodzi. Chetnie bym sie tym zajal, jesli da pozadany efekt.Jaki moze byc przyblizony koszt takiej operacji i jak sie do tego zabrac? Jak juz pisalem mam jeszcze jeden gaznik i moze w nim troche podlubac, by normalnie reagowal na otwieranie przepustnicy? CU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Cze...Zerknij na "PW" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi