EBUL Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam kupiłem hondę xr 125 proszę o kilka rad na jaki mam wymienić olej w silniku i czy olej w silniku jest oddzielnie od skrzyni czy razem ,nie wiem czy ta wajszka przy gażniku do ssania ma byc przy odpalaniu u góry czy na środku czy na dole bo narazie to odpala mi tylko jak jest u góry a jak dam ją na środek albo na dół to mator gaśnie ale z kolej jak jest u góry i dodaje gazu to motor tak jak by się dławił, może ktoś ma jakieś namiary na części do tego motoru potrzebuję osłonę na łańcuch ,licznik przednią lampę i przednią obudowę lampy no i ewentualnie stacyjkę motor jest z 2005 roku.Z góry dziękuję.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Najlepiej będzie poszukać serwisówki do tego moto, jest kilka tematów z serwisówkami na forum, wystarczy poszukać. Będzie tam napisane jaki olej zalecał producent i ile dokładnie powinno się go wlać. Jest też wskazany domyślna gęstość i ilość oleju do lagów. Na pewno będzie tez opis działania kranika paliwa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi