Skocz do zawartości

Chorwacja motocyklem

Satriael
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moja podróż trwała 12 dni. Zjechałem Chorwację od północy po południe magistralą adriatycką. Generalny koszt to ok 5 tyś na dwie osoby. W namiocie spaliśmy raz nad balatonem a tak to wynajmowaliśmy pokoiki. cena ok 36 pln za osobę- ale to różnie bywało. Z tego co widziałem kempingi są tylko nieznacznie tańsze a komfort o wiele gorszy. Więc naprawdę nie widzę sensu nocowania w namiotkach. Wyżywienie raczej do tanich nie należy. warto zabrać suchy prowiant - instanty. Chociaż obowiązkowo należy wypróbować regionalnych specjałów. Sporo płaci się za autostrady. Więc proponuję jak najprędzej wjechać nad Adriatyk i kontynuować podróż magistralą adriatycką. Cudne widoki zakręty lecz o wiele dłużej się jedzie. Proponuję odwiedzić Jeziora Plitvickie, Narodowy Park Krka, Split, Zadar, Dubrovnik.

Gdybyś miał jakieś pytania służę pomocą.

Pozdrawiam

2008r- Chorwacja 3900km / 2011r- Bułgaria 4500km

2012r- Alpy i Wenecja 3200km / 2013r- Istria 2600km

2014r- Albania 5000km / 2015r- Montenegro 3500km

2016r- Rumunia 3000km

http://www.motoholik.blogspot.com/

Do pelnego legalu nalezy bezwzglednie doliczyc Norwegie, ale tak jak i w Turcji ceny benzyny wysokie - 7 zeta

to bylo rok temu jak PLN stal nadnaturalnie wysoko :wink:

Pozdrawiam

no dobra może ciut mniej w tym roku płaciłem średnio 3,33 lira za litr a lir stał lekko ponad dwa złote

w tym roku na sama benzynę na wyjezdzie poszło mi 2400 zlotych :banghead:

pierdziele pojade do libi tam jest po 46 groszy

Edytowane przez Joki

Oj to sie troche rozczarowalem. W tym roku bylem na Krymie i praktycznie za pol ceny zrobilem sobie taka wycieczke a widoki i wspomnienie mysle ze nie odbiegaja od waszych na krok :). Bede musial szukac czego innego, niewykluczone ze powtorze Krym :). Moze orientujecie sie gdzie mozna sie wybrac w dobrej cenie?