WilQ_21 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam koledzy mam taki problem, ale zacznę od początku, kupiłem skuter Piaggio skr 125 z tym że miał założony cylinder Malossi coś około 180 ccm pojemności, silnik był zatarty, kupiłem nowy tłok i po złożeniu ładnie zapalił ale przy 3 zapaleniu zaczęły się dziać dziwne rzeczy bo cofie w kopnik i strzeli w gaźnik i czasami w filtr powietrza, zmieniłem świecę i dalej to samo, gaźnik był regulowany, ale co ciekawe cofie w kopnik strzela tu i tam ale za 2 czy tam 3 kopem pali (aku mam zdechnięte) i jeździ normalnie zbiera się tak jak powinno wie ktoś co to może być ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 To jest wina zapłonu. Przede wszystkim sprawdź czy nie ścięło klina. Jeśli jest ok - szukaj przyczyny w układzie zapłonowym. Przyda się stroboskop do ustawiania zapłonu, bo na pewno iskra nie jest wyzwalana we właściwym momencie. Serwisówka: strona 18 i 20: http://www.wotmeworry.org.uk/manuals/usefu...fo_manual_1.pdf Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi