qunio Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam jakiś czas temu pisałem o dziwnych tępych stukach jakie się pojawiły w moim tt myślałem że to sprzęgło bo wydawało sie że odgłos trochę cichnie po jego wciśnięciu. Ściągnąłem dekiel sprzęgło wizualnie ok wszystkie nakrętki na wale, kosz itp. były dokręcone. Nakrętkę na wałku wyrównoważającym sprawdziłem tylko ręką czy nie jest luźna. Nie daje mi to spokoju - wczoraj po wnikliwym osłuchaniu jeszcze raz z śrubokrętem przy uchu udało mi się ustalić że ten stukot pochodzi właśnie z rejonu wałka. Gdy silnik pracuje na ssaniu lub na wyższych obrotach nie słychac tego stukotu, jak się zagrzeje to też jest on cichszy. Najgłośniej jest gdy silnik jest jeszcze zimnawy i nierówno pracuje. Przy lekkim ale nagłym dodaniu gazu też słychać ten stukot. Jest on czasem dość nieregularny jakby zależał od danych wibracji silnika. Mógłbym przysiądź, że tego dawniej nie było. Mam wrażenie, że mój silnik brzmi podobnie do tego tylko u mnie ten stukot bardziej nieregularny i głośniejszy. Miałby ktoś jakiś pomysł co to może być? dzięki z góry Cytuj SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 przez neta ciezko Ci coś doradzić ale jak nie ma luzów na wale i wszystkim co możesz dotknąć to może być i ta przeciwwaga, mam silnik w pyle prawie to moge coś obfotografować jak chcesz Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Hmm. Czasami wyrabia się klin na wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi