fifi00 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Witajcie. Usuwaliście może kiedyś odpryski z reflektora (F4, tworzywo sztuczne)? Po usunięciu owego odprysku papierem 2500 i wypolerowaniu pastą TEMPO został taki jakby jaśniejszy ślad. Nie ryski, a ślad, jakbym podczas szlifowania zdrapał jakąś powłokę reflektora.. Może ktoś spotkał się z czymś podobnym, lub robił taki zabieg inną metodą? Pozdrawiam Edytowane 12 Października 2009 przez fifi00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Ja też mam takie ruskie ślady, co ciekawe, używałem dokładnie takiego samego zestawu :biggrin: (2,5k i TEMPO) Więc jak by ktoś wiedział jak to usunąć, to byłbym wdzięczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifi00 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Uzyskałem odpowiedź: Standardowo reflektory pokrywane są lakierem, który zabezpiecza plastik przed działaniem np. promieni UV. Podejrzewam, że zdarł Pan tę powłokę. Jedyne co można teraz zrobić to usunąć ten lakier z całego reflektora. Następnie wypolerować go na błysk, a następnie ponownie zabezpieczyć lakierem. Zeszlifowałem cały reflektor z tego lakieru, polerka mechaniczna i efekt clearloock ;) Pozdrawiam. temat do zamknięcia Edytowane 13 Października 2009 przez fifi00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi