Jackuzy Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Mam taką drobną zagwostkę... otóż ostatnio pojawiły sie dziwne wibracje e silnika ale rezonuje cały motocykl... nasilają się ze wzrostem obrotów .... dzisiaj były na tyle duże ze zgubiłem kilka ślubek i nakrętek... ;] Zatem czego może być wina takich wibracji? zaznaczam ze wcześniej ich nei było... silnik miał jakieś 2500km temu zmieniany tłok... myślałem zeby zajrzeć w stan łożysk głównych ale najpierw zapytam ;) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1987 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 może przy zmianie tloka i skladaniu silnika zle ustawiles wałkek wyrównoważający i temu ma takie wibracie. bo zamiast niwelować wibracie to je nasila przez złe ustawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 nie ruszałem wału i wałka (nie miałem klucza do dziwacznych nakrętek.. ale to nie istotne) wymieniony był tylko tłok... wibracji nie było przez ponad 2000km... dopiero teraz się pojawiły i są coraz silniejsze... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Wyjmowałeś kosz sperzęgła? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 tak.... wymieniałem tarcze. hmm to też mi przez myśl przeleciało... ze sie odkręcił nie?...... no to trzeba będzie zlać olej i zajrzeć w sprzegło.... ;) dzieki Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 (edytowane) tak.... wymieniałem tarcze. hmm to też mi przez myśl przeleciało... ze sie odkręcił nie?...... no to trzeba będzie zlać olej i zajrzeć w sprzegło.... ;) dzieki Wałek przeciw wagi jest napędzany poprzez kosz sprzęgłowy, możliwe że ci się przestawił podczas gdy wyciągłeś kosz. I z tąd te wibracje, miałem taki przypadek gdy przyprowadziłęm swoją crmke. Pozdr. Edytowane 10 Października 2009 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Wałek przeciw wagi jest napędzany poprzez kosz sprzęgłowy, możliwe że ci się przestawił podczas gdy wyciągłeś kosz. I z tąd te wibracje, miałem taki przypadek gdy przyprowadziłęm swoją crmke. Pozdr. emm wybacz ale ci się popierniczyło :P wałek jest napędzany wprost z wału, wyjęcie kosza nie przestawi wałka to raz.... dwa ze wibracje pojawiły się nie dawno a sprzęgło wymieniałem 1400km temu... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 emm wybacz ale ci się popierniczyło :P wałek jest napędzany wprost z wału, wyjęcie kosza nie przestawi wałka to raz.... dwa ze wibracje pojawiły się nie dawno a sprzęgło wymieniałem 1400km temu... Aaa to przepraszam, w 75cc jest poprzez kosz :notworthy: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Łożyska na wale lub korbie, innych opcji chyba nie ma. Jeszcze możesz sprawdzić mocowania silnika do ramy ale wątpię żeby w tym tkwił problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 jak tam jest napędzany wałek wyrównawczy? przez tryb na klin? może ścięło ten klin.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) łożyska? ... może.... nadal nie zajżałem, ale opcji może byc wiele ;P mocowania są nieruszone. nie wiem jak jest mocowany tryb na wałku wyrównawczym, ale nie sadze by cokolwiek sie tam ścięło... nawet sprawdzić nie moge bo tu gdzie jestem nie mam serwisówki ;P Edytowane 13 Października 2009 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi