Traveller Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam wszystkich, mam pytanie czy Honda CBR 600 z lat 91-94 to sprzęt nadający się dla początkującego? Przeglądałem podobne tematy na forum http://honda-cbr.pl i tam generalnie ludzie wypowiadają się pozytywnie, ale chciałbym dowiedzieć się, jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 To ma być Twoj pierwszy motocykl, czy coś było mniejszego wczesniej? Ja bym powiedział, że motocykl daje łatwo panowac nad sobą i znam duzo ludzi co zaczynali własnie od tej cbr. Choć generalnie 500 do nauki od podstaw była by łatwiejsza. Im wieksze moto kupisz na poczatku, tym dłużej zajmie Ci opanowanie go do porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traveller Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 To ma być Twoj pierwszy motocykl, czy coś było mniejszego wczesniej? Ja bym powiedział, że motocykl daje łatwo panowac nad sobą i znam duzo ludzi co zaczynali własnie od tej cbr. Choć generalnie 500 do nauki od podstaw była by łatwiejsza. Im wieksze moto kupisz na poczatku, tym dłużej zajmie Ci opanowanie go do porządku. Pierwszy własny, ale jeździłem kiedyś nową NT 700 jeśli to się liczy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Jak dla mnie CBR-ka nadaję się dla początkującego. Jedynie żal plastików, które podczas początkujących jazd mogą trochę ucierpieć podczas parkingówek (crash-pady trochę pomogą). Czasem pożyczałam Hondę mojemu bratu, który ma prawko na moto, ale z umiejętnościami już gorzej. I radził sobie świetnie. CBR-ka łagodnie oddaje moc w niższym zakresie obrotów, nie jest tak narowista jak niektóre sześćsetki, a to dla początkującego duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi