104gad Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Witam. Niedawno kupiłem sobie SuperCity 125 i założyłem nowy tłok. Powoli kończy się docieranie i mi sie nadal wydaje, że jak na 125 i to Cagive (ok 38KM) to jest za słąbe. Do 3 biegu łądnie idzie ale potem tek coś już troche zaczyna powoli sie rozpędzać. Słyszałem że może to być przyczyna tego zaworu wydechowego, ponieważ może się nie otwierać do kończ i dławić silnik :( podobno to się reguluje ale na czy to polega?? wiem że jest tam taka śróbka ale jaki i ile jej wkręcić?? Z góry wielkie dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
104gad Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Dzisiaj wkręciłem śrubkę do regulacji na maxa i jedynie odczułem że trochę lepiej wkręca się na początku na obroty ale na koło nadal trochę ciężko postawić. Zdjąłem dyfuzor i stwierdzam iż zawór jest prawie całkowicie otwarty. To w takim razie dlaczego nadal na koło nie chce iść ale z paleniem gumy nie ma najmniejszego problemu  A może ktoś wie coś o SuperCity może one tak mają bo waga jej nie jest taka mała w porównaniu np do CRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi