_speedy_ Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam, Jestem posiadaczem 3-drzwiowej Toyoty Corolla'i z 94 roku 2.0D Samochód ten nie jest jakimś zawalidrogą , a w mieście dzięki dobrze ze stopniowanej skrzyni biegów oraz zaletom silnika daje sobie bardzo dobrze rade. Linia tego samochodu w moim odczuciu jest dosyć szlachetna. Dlatego zastanawiam się by w przyszłości założyć sportowy tłumik ... Nie oczekuje by w pełnym zakresie zamiatał basem , zależy mi bardziej by jego dźwięk lekko zaokrąglić i by na niskich obrotach np przy ruszaniu był taki delikatny basowy pomruk. By wydobyć ukrytą szlachetność. Wiem ze rzędowy diesel nie będzie nigdy emitował dźwięków wysokopojemnościowej V czy silnika typu boxer ale myślę ze coś wydobyć można ( wnioskuje to miedzy innymi na przykładach dżwieków wydawanych przez seatów w wersach cupra TDI - poszukajcie sobie na YT) Czy moje oczekiwania spełnią już najtańsze tłumiki typu http://www.allegro.pl/item740431838_tlumik...em_fi_90mm.html A jak nie to od jakiej ceny można by znaleśc coś spełniającego moje oczekiwania ?? Zależy mi tylko na tych drobnych zmianach akustycznych a nie na mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Taką końcówkę w dieslu będziesz miał wiecznie usmoloną. W moim audi jak stanę z tyłu za fabrycznym wydechem to słyszę klekotanie silnika z przodu. Jak dla mnie działanie trochę bez sensu. Może w najnowszych maszynach których silniki pracują dosyć cicho daje taka końcówka jakiś słyszalny estetyczny efekt akustyczny. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 tylko ze mi klekot nie przeszkadza - jest ok Chodzi o to by oprócz klekotu przy zwiększeniu obrotów pojawiło się lekkie buczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi