Lilith85 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) :] już prędzej zapomnę siebie nakarmić i napoić aniżeli swój motorek bo w końcu jak można nie dbać o swoje Maleństwo, a że czasami lubie z nim coś poeksperymentować , ale to już inna bajka ale i tak dzięki za fachowe porady, :crossy: Edytowane 27 Września 2009 przez Lilith85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 [...]Moj GS normalnie zarl ok 0,5l na 1000km i po przygodach pozniejszych z TDMa (ponad litr na tysia) wiem, ze to wcale nie bylo duzo :). GSy jesc sobie lupia, wiec tragedii bym z takiego zuzycia nie robil. [...] ...no to u mnie jest lux :icon_biggrin: - przy zmianie oleju i filtra kupuje banke 4L, wlewam okolo 3L, a reszta wystarcza na dolewki przez 6 tysiecy do kolejnej zmiany... 4 zmiana oleju i nadal taka sama historia... 1L na 6tys. km. Rodzaj oleju nie ma znaczenia... wczesniej lalem Motul 10W40, teraz Castrol GPS 10W40 - lyka tyle samo. Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Robcio a dajesz czasami GS-owi po tylku czy raczej spokojnie? Bo to jak sie jezdzi ma duzy wplyw na spalanie oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Robcio a dajesz czasami GS-owi po tylku czy raczej spokojnie? Bo to jak sie jezdzi ma duzy wplyw na spalanie oleju. ... to oczywiste, ze styl jazdy ma wplyw na spalanie oleju. Pewnie znaczenie ma tez przebieg i kondycja silnika. Moj GS'ik kiedy trzeba dostaje po tylku, a kiedy trzeba to lata spokojnie, ale zeby lykal 3L na 6000km? Nie dziwie sie, ze Zbyhu przesiadl sie na CBF'ke :icon_mrgreen: Plaster, a Twoj GS ile oleum wypijal? Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) Yo! No, styl jazdy wplywa na spalanie oleju, ale tez kondycja silnika. Nie zapominajmy, ze to powietrzak. Wystarczy w korkach go przegrzac, zeby np. uszczelniacze dostaly po dupie... Przebieg ogolny, historia serwisowania itd - to wszystko ma wplyw na stan silnika... A ja mialem GSa z baaaaardzo szemrana przeszloscia, wiec w sumie i tak uwazam, ze nie zarl wiele :). A przesiadka na CBF faktycznie przyjemna. Bez dolewek od wymiany do wymiany - co 12kkm ;). A juz mam przebieg wyzszy niz TDMa miala przy sprzedazy. Pzdr Edytowane 11 Listopada 2009 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Plaster, a Twoj GS ile oleum wypijal? Rocznik '95 i przy przebiegu 75tys km wypijal mi od 0.5-1.0L/1000km. Robcio powinienes sie cieszyc, bo wyglada na to ze masz sprzeta w bardzo dobrej kondycji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Rocznik '95 i przy przebiegu 75tys km wypijal mi od 0.5-1.0L/1000km. Robcio powinienes sie cieszyc, bo wyglada na to ze masz sprzeta w bardzo dobrej kondycji ;) Ciesze sie, ciesze :biggrin: Moj to rocznik 2006 i przebieg lekko ponad 26 tys km, kondycja odpukac ok :lalag: Swoja droga wolalbym nawet tak: [...]Bez dolewek od wymiany do wymiany - co 12kkm ;). [...] :flesje: Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi