Budyń Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 A sprawdzałeś czy tylko przypuszczasz ? poniżej wałków masz jeszcze kasator. Sprawdzałem. Koło napędzające wałki jest beza kasatorów, ale nie wiem czy koła pośrednie mają kasatory.Przypuszczam,że tak lecz aby to sprawdzić konieczny jest demontaż głowicy.Tego do póki nie będę miał pewyności wolałbym uniknąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budyń Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dzisiaj zdemontowałem łańcuszek napędzający pompę olejową,jest faktycznie wyciągnięty, ale nie wiem czy nadmiernie? Zamówiłem nowy.Zobaczymy,ale coś mi mówi,że to nie to :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Nie chciałbym cię martwić, ale w pewnej RR sc57, którą rozbierałem też coś tak pukało. Tez były podejrzenia, że to łańcuszek pompy, kosz sprzęgłowy, skrzynia biegów, skończyło się na 3 panewce ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budyń Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Mam nadzieję że nie. :icon_exclaim: W moim RR 929 też walnęła panewka,ale wtedy oprócz stuków w silniku paliła kontrolka oleju na wolnych.A w oleju można było znaleźć opiłki mosiężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budyń Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Więc dzisiaj wymieniłem łańcuszek napędu pompy i... jestem o 134złe chudszy :banghead: :banghead: Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budyń Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 A ściągałeś głowicę? Mam zamiar zrobić to w przyszłym tygodniu, ale sam nie wiem.Myślę,że zaliczę jeszcze jeden trening na torze w Poznaniu i jeśli się nic nie stanie to zakończę sezon i rozbiorę silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi