muraaas Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Dzien dobry ;), moj pierwszy post i od razu problem. Sprawa dotyczy wiecznie wyladowanego aku w LC4 400 '95. Kupilem motocykl z akumulatorem 12v 4ah, zastosowałem zasadę domniemania nieomylności i nie wnikałem dla czego jest taki a nie inny. Teraz wiem ze jest nieodpowiedni wiec zacząłem szukać własciwego, i tutaj jest problem. Według wybieralki Yuasy własciwy aku to YTX9-BS czyli 8 ah, z kolei w katalogu cześci zamiennych jaki mam (KTM_400-620_LC4_'96_EXC-EGS_Spare_Parts_Manual.pdf) na stronie 33 czyli czesci elektryczne, poz 32 to: BATTERIE 12 V 1,1 AH. Dodam ze ten właściwy według yuasy nie zmiesci mi się w miejsce na aku. Przeszperalem allegro i znane mi sklepy i aku 1,1 niegdzie nie bylo. Może mi ktoś napisać jakiego szukac ? I póki co, jakie są skutki jeżdżenia z niewłasciwym aku ? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Dzien dobry ;), moj pierwszy post i od razu problem. Sprawa dotyczy wiecznie wyladowanego aku w LC4 400 '95. Kupilem motocykl z akumulatorem 12v 4ah, zastosowałem zasadę domniemania nieomylności i nie wnikałem dla czego jest taki a nie inny. Teraz wiem ze jest nieodpowiedni wiec zacząłem szukać własciwego, i tutaj jest problem. Według wybieralki Yuasy własciwy aku to YTX9-BS czyli 8 ah, z kolei w katalogu cześci zamiennych jaki mam (KTM_400-620_LC4_'96_EXC-EGS_Spare_Parts_Manual.pdf) na stronie 33 czyli czesci elektryczne, poz 32 to: BATTERIE 12 V 1,1 AH. Dodam ze ten właściwy według yuasy nie zmiesci mi się w miejsce na aku. Przeszperalem allegro i znane mi sklepy i aku 1,1 niegdzie nie bylo. Może mi ktoś napisać jakiego szukac ? I póki co, jakie są skutki jeżdżenia z niewłasciwym aku ? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz. Jeżeli masz kondensator i jest on sprawny to możesz jeździć nawet bez akumulatora. Jeżeli chcesz mieć lepsze światła na wolnych obrotach to kup akumulator o jak największej pojemności który jeszcze się mieści w przeznaczonym dla niego miejscu. Ot i cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 A jaki aku masz teraz?? Odezwij sie na gg 3614308 to znajde Ci cos dobrego w dobrej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muraaas Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) A jaki aku masz teraz?? Tak jak napisałem 12V 4Ah. Odezwij sie na gg 3614308 to znajde Ci cos dobrego w dobrej cenie... Dzięki za propozycje, ale nie mam zamiaru kupowac nowego aku jeśli mogę bez stresu jeździć z tym który mam. Chodziło mi bardziej o to czy nie stanie się nic złego z instalacja jeśli bedę jeździl z aku o zbyt małej pojemności, albo jaki kupićjeżeli jednak za małe aku może być przyczyną awarii. Edytowane 3 Września 2009 przez muraaas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi