adoado0 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jakie moga byc konsekwencje jazdy z rozwalonym tlumnikiem koncowym w crossowce? Sprawa ma sie tak,ze kiedys rozpadla mi sie rurka co idzie przez tlumnik ( dziurkowana ,oblozona wata tlumiaca ). Jakos sie dospawalo podobna rurke tyle ze bez dziurek i bylo ok. Teraz rozpadla sie "na amen". Nowy tlumnik dojdzie gdzies za tydzien ale zalezaloby mi aby dzis czy jutro skoczyc na trening. Na ostatnim wywalilem reszte z tlumnika ( tj resztki rurki i wate ) tak, ze teraz jest po prostu pusta komora . Troche halasuje ale nie w tym problem. Zapewne spaliny jakos sie tam teraz "kotluja" w tym tlumniku. Czy to nie ma jakiegos negatywnego mocno wplywu na silnik? Mocy jest troche mniej ale domyslam sie ze dziala troche jak dlawik teraz. Jednak pytanie czy na zuzycie etc ma to jakis wiekszy wplyw? A,i mowie to o ok 3-4 mth jazdy w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson 56cm Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 tlumnikiem tłumikiem Nic sie nie stanie z silnikiem poza tym, że słabszy będzie ale moto pobrudzi się olejem Ale jaki problem podspawac rurke o średnicy wewnetrzej jak ta org? chwila roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ano niby nie problem gdyby taka rurka byla lecz nie moge takowej w okolicy znalezc/dostac. Poza tym nie mam pojecia dlaczego niby mialoby sie pobrudzic od oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Jedź na pierwsze lepsze złomowisko i tam kupisz dosłownie za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi