Krzysnik363 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam serdecznie Od kilku tygodni w mojej tzr 04r występuje problem z obrotomierzem. Jakoś mi to nie przeszkadzało jednak pasuje coś z tym zrobić. Wracają do tematu, przy około 8tys obrotów wskazówka zaczyna "szaleć" A mianowicie "trzepie" się o nawet jakieś 4tys obrotów !!!!!!!! Przed tą ilością obrotów (czyt. około 8tys) wszystko jest w okey i tak samo na wyższych obrotach. Wygląda mi to na jakieś zakłócenia. W am6 obrotomierz nie jest napędzany linką jak w np. ETZ tylko jakoś do nacięcia jest podpięty (sam dokładnie nie wiem i bardzo proszę o wytłumaczenia lub link do tematu jak to działa) Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Krzysnik363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) nikt nie pomoże ? :banghead: Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez Krzysnik363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Miałem podobny problem z obrotomierzem, przyczyną, jak się później okazało, był padający regulator napięcia, który defakto zdechł a przy okazji zajechałem ako. Proponuję wjechać z miernikiem i sprawdzić wszystkie prądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedz :) A może mi ktoś powiedzieć gdzie jest podpinany ten obrotomierz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedz :) A może mi ktoś powiedzieć gdzie jest podpinany ten obrotomierz ? Jak w dużym fiacie :P Pod zasilanie i impuls z modułu do cewki zapłonowej. Czyli w sumie 3 przewody, dwa do zasilania i jeden najczęściej idzie do modułu jak jest oryginalna instalacja. Najlepiej sie dowiesz gdzie idzie jak sobie obejrzysz schemat okablowania do swojej maszyny. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi