Blitzer Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim Rieju, a mianowicie coś strzela , tłucze mi się w silniku. Problem ten pojawia się tylko wtedy jak daje mu gaz i zaczyna ciągnąć. Gdy jadę na luzie lub na biegu, nie dając mu gazu wszystko jest w porządku. Wie ktoś może o co chodzi ? Teraz po rozkręceniu go zauważyłem, że wieloklin na którym jest zębatka ma jakieś 2mm luzu wzdłuż osi. Czy tak może być ? Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez Blitzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 wieloklin nic nie ma z tym do czynienia... albo cos ze sprzaglem a moze przeskakoje tobie lancuch po zembatce ? bo mowisz ze jak dajesz gazu i zaczyna ciagnac to cos wali... Sprawdz stan napedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blitzer Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Odwróciłem łańcuch na drugą stronę i wszystko było ok przez jakiś czas. Teraz znowu się coś trzaska. Mam do wymiany łańcuch czy to coś grubszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Cały zestaw napędowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi