Skrzetu Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Byłem na 2 tyg wakacjach. Po powrocie chciałem uruchomić motorek ale niestety nie odpala. Na początku rozrusznik jeszcze rzęził ale po kilkunastu próbach dochodzą już tylko trzaski z akumulatora. Wcześniej nie miałem takich problemów, silnik zaskakiwał za 1 razem ale muszę przyznać, że używałem motoru średnio co 3-4 dni. Przez te 2 tyg motocykl stał w nieogrzewanym murowanym garażu. Czego to może być wina? Może to akumulator bo przy próbie zapalenia przygasają światła... Od razu zaznaczam, że należę do tych użytkowników jednośladów którzy mają małe pojęcie o mechanice itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Podładuj akumulator i wtedy zakręc moto.Przez 2 Tygodnie stania i nie ruszania mógł się wyładować,a przygasające światła wnioskują iż to akumulator :icon_rolleyes: Ustaw go na zalewanie przed rozruchem(ale podladuj aku)i powinien bez problemu odpalić :) Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Może zostawiłeś na postojowych :) To na bank aku, przed ponowną próbą odpalenia ustaw kranik na PRI (na czas rozruchu) i ewentualnie skręć obroty biegu jałowego - łatwiej zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi