igrazka Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Gdyby komuś, tak jak mnie, zamarzył się strój motocyklowy dla obieżyświata a la BMW Ralley Pro 2, tylko za 1/3 ceny (komplet BMW kosztuje prawie 5000zł) to nie dajcie się wrobić w firmę OJ, a konkretnie ich komplet OJ Atmosfere Metropolitane Desert. Dwa miesiące temu kupiłam kurtkę od tego kompletu z myślą o letnim wyjeździe na południe. Zauroczyła mnie mnogość kieszeni, doskonała wentylacja, kieszonka na camelbak na plecach, kieszonka z szybką na lewym rękawie (na GPS lub komórkę), generalnie design no i oczywiście cena - niższa niż za BMW Pro, bo za "jedyne" 1000zł. Uznałam jednak, że jeśli kurtka kosztuje więcej niż model Discovery od Modeki, bądź co bądź znanej firmy, jest to gwarancja jakości. Kurtkę użytkowałam rekreacyjnie przez niespełna 2 miesiące (z czego 2 tyg. moto stało w warsztacie, a kurtka wisiała w szafie). Jednak równo w 2 miesiące od dnia zakupu zauważyłam z przodu dziurę. Najpierw myślałam, że musiałam o coś zaczepić, ale o co? Nie pamiętałam żadnego szarpnięcia, nie przewróciłam się, ani nic. Po powrocie do domu przyjrzałam się dziurze z bliska i zauważyłam, że materiał rozłazi się na szwach i to w różnych bardzo ciekawych miejscach np. przy kieszeniach (w których niczego nie nosiłam) oraz na rękawach, które były w tych miejscach luźne. Zresztą, sami możecie obejrzeć moją dokumentację fotograficzną: http://picasaweb.google.pl/motozlot/OJAtmosfere# Na szczęście w sklepie bez mrugnięcia okiem przyjęli reklamację, zwrócili mi pieniądze i jeszcze gęsto się tłumaczyli, że to nie pierwsza reklamacja tego kompletu, ale ponieważ produkt jest nowy, to nie zdawali sobie sprawy co tak naprawdę sprzedają. Aha, kieszonka z szybką na rękawie (woziłam w niej komórkę) w cieplejsze dni błyskawicznie parowała, co oczywiście utrudniało odczytanie czegokolwiek z komórki. Pomagała jedynie wentylacja poprzez... rozsunięcie suwaka kieszonki. Niestety, wyższa cena nie zawsze oznacza lepszą jakość, za to warto sięgać po sprawdzone marki. Tyle moich gorzkich żalów. Następna kurtka będzie na pewno markowa, chociaż żal mi tych odpinanych rękawów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 powiem tak ja kupilem kurtke codzienna w ktorej jezdzilem starym moto i chodzilem po ulicy to taki zeczy jak ty masz pojawily sie po dwoch latach ;/ a zaplacilem za nia chyba 150 zeta wiec naprawde na lipe trafgilas :( Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Notturno, Igrazka lipnie nie trafiła. Deserty od OJ rozłażą sie na szwach - to w tym ubraniu całkiem normlanie. Firma z Warszawy dystrybuująca te ubrania miała już dużó zwrotów. Wszystko wraca do Włoch, niech Italiańcy oblukają, że z szyciem mają ogromny problem. A tak w ogóle te ubrania są bardzo praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi