Skocz do zawartości

Chorwacja-Włochy-Austria

mayf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

2 sierpnia wyruszamy w 3 moto do Chorwacji. chcemy zobaczyć też Wenecję i pojeździć w Alpach austruackich. Mam pytanie o sprawdzone kwatery, aktualne ceny. Adres lub współrzędne GPS to byłby już wypas.... Orientacyjne miejsca noclegów:

1. Południowy Balaton

2. Split-Omis-Brac

3. Dubrovnik

4. Opatija-Rijeka

5. Tolmin (?) to Słowenia

6. Zeel am See

Dzięki za wszelkie przydatne info.

Pzdr

Paweł

Dwie z tych miejscówek sprawdzałem teraz .Pierwsza w okolicy Omiś w Duce,druga przed Dubrownikiem w Slano.Podawanie adresu nie wiele Ci da.Wszyscy czekają na klienta i raczej na krótkie rezerwacje nie idą.Ale ze znalezieniem kwater nie powinno być problemu.Właściciele kwater stoją przy drogach,na parkingach i sami zaczepiają proponując nocleg.Jeśli zatrzymujesz się na kilka dni to jest możliwość negocjacji ceny.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Wenecja a raczej Mestre, na nocleg ( parking także ) w samej Wenecji może być Cię niestać. Przy dworcu kolejowym hotel prowadzony przez wietnamczyków, cena 65€, jak są wolne pokoje można wytargować do 50€ za pokój czyli dwie osoby. Standard przyzwoity.

Nazwy ulicy nie pamiętam, skręcasz w prawo ( dworzec po lewej ) i zaraz za rogiem ...

Za 14€ kupujesz bilet na autobus, wyjazd spod dworca ( 50m od hotelu ). W bilecie powrót i jakieś inne atrakcje z których nie korzystałem z braku czasu.

Edytowane przez Zbycho

Jeśli chodzi o nocleg w okolicach Wenecji to spaliśmy na tym kempie http://www.campingserenissima.com/index.html

Do Wenecji dobry dojazd - jakieś 15 minut.

Za domek 2 osobowy (a raczej kontener z prądem, 2 łóżkami i szafą) bez łazienki 33ojro.

Trzeba tylko pamiętać, że o 10 rano kończy się doba. Są uczuleni na to - mieliśmy małe problemy zmywając się o 12tej :cool:

Pozdro

Podaje Ci link z noclegami dla motocyklistów

http://www.biker-motorrad-hotel.de/oesterr...sterreich:Tirol

W Austrii koło Zell am See, miałem nocleg w Fusch "bed and breakfast"... jest tam sporo miejsc kwaterumkowych. W połowie czerwca ceny były od 16 euro.

A może ten hotel?

http://www.postfusch.at/pl/kontakt.php

Osobiście nie planowałem nolcegów, była wyznaczana trasa na bieżąco aby uniknąć deszczu.... udało się... i z noclegami większych problemów nie było... ale to było w czerwcu, nie wiem jak może być w pełnym sezonie :)

Powodzenia

Podaje Ci link z noclegami dla motocyklistów

http://www.biker-motorrad-hotel.de/oesterr...sterreich:Tirol

W Austrii koło Zell am See, miałem nocleg w Fusch "bed and breakfast"... jest tam sporo miejsc kwaterumkowych. W połowie czerwca ceny były od 16 euro.

A może ten hotel?

http://www.postfusch.at/pl/kontakt.php

Osobiście nie planowałem nolcegów, była wyznaczana trasa na bieżąco aby uniknąć deszczu.... udało się... i z noclegami większych problemów nie było... ale to było w czerwcu, nie wiem jak może być w pełnym sezonie :)

Powodzenia

masz fusch przed bramkami na grosglokner -kaprun sportplatz str458 tel004365478343 www.kaprun-pension.at to polskie pensjonaty .no i obok jest kolega siejest ale namiaru nie mam

właśnie wróciłem z Chorwacji, bez żadnego problemu na miejscu bez rezerwacji znajdziesz prywatne noclegi w cenie od 25-30 E za dzień / apartament 3-5 osób, oczywiście za 100 też znajdziesz, zależy czego szukasz, przejechaliśmy w 2 tygodnie wybrzeże od Zadaru aż do Dubrownika (tu niestety było drożej 50E), praktycznie w każdej miejscowości były dostepne noclegi

W Czechach za autostrady moto nie płacą,a w Austrii kupujesz winietę za 4,40euro za 10 dni.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500