Skocz do zawartości

Czy warto - aerograf

Rekomendowane odpowiedzi

No to jaki ten aerograf dla początkującego? Bo też jestem zainterecowany.

Może ktoś polecić konkretny model?

Rozpietosc cen jest nieziemska.

Zaczynaja sie od 14,- € a te z gornej polki moze nawet ponad 200,- € Kumpel robi w hurtowni lakierniczejz tad cena.

:)

Edytowane przez ks-rider

wiadomo, ze bez praktyki nic nie zdzialasz...

Xylo... jest Pan w branzy juz od kilku lat... wobec tego czy jest Pan wstanie podac konkretny sprzet, ktory bedzie odpowiedni dla poczatkujacego... na allegro jest wiele kompresorow i aerografow... wiec ktory wybrac...??

wiadomo, ze trzeba miec zaplecze teoretyczne... znajomosc techniki itp... sa jakies ksiazki ktore sa wstanie wprowadzic w tajniki tej sztuki??

na allegro znalazlem aerografy firmy Iwata i Pashe...

http://www.allegro.pl/item179222430__iwata...najtaniej_.html

ktory wybrac...?

a czy do pomalowania np blotnika jest koniecznosc kupowania tego typu profesjonalnego sprzetu...?

wiadomo, ze bez praktyki nic nie zdzialasz...

Xylo... jest Pan w branzy juz od kilku lat... wobec tego czy jest Pan wstanie podac konkretny sprzet, ktory bedzie odpowiedni dla poczatkujacego... na allegro jest wiele kompresorow i aerografow... wiec ktory wybrac...??

wiadomo, ze trzeba miec zaplecze teoretyczne... znajomosc techniki itp... sa jakies ksiazki ktore sa wstanie wprowadzic w tajniki tej sztuki??

na allegro znalazlem aerografy firmy Iwata i Pashe...

http://www.allegro.pl/item179222430__iwata...najtaniej_.html

ktory wybrac...?

a czy do pomalowania np blotnika jest koniecznosc kupowania tego typu profesjonalnego sprzetu...?

zaczalem pracowac na Paasche VSR, teraz bede kupowac Iwate Hpc, troche wyzsza polka, ogolnie post mnie troche rozbawil :icon_twisted: to tak jakby napisac.. a jakbym kupil olowki.. i bym rysowal dla ludzi.. to da sie zarobic? :icon_rolleyes: trzeba cwiczyc probowac, niestety to fach, ktorego czlowiek sie uczy cale zycie, ja mam dystans do tego co robie bo sa rzeczy, ktorych nie umiem i ktorych sie naucze, wiele osob w branzy tak uwaza, i kazdy Ci tu pomoze, jednak musisz zmienic nastawienie, najpierw kup najprostszy aerograf badz zwykly olowek i zacznij rysowac :banghead: pozdr.

Arek

www.adm-motocykle.pl

sorry byku ale czuje tutaj lekkie traktowanie z gory...

we wczesniejszym poscie Xylo napisal, zeby kupic raz a dobrze... ale mniejsza o to...

kto tu mowi o zarabianiu...?

bede wdzieczny jak powiesz mi jakie nastawienie mam??

szczerze powiedziawszy zadalem dwa proste pytania ktory... i czy... a to piszesz mi o swoich przemysleniach...

to tak jakbys zapytal sie, ktore narty kupic... a ja w odpowiedzi zaczalbym Ci mowic, ze to jest trudne, wymaga duzo pracy, wysilku, a na dodatek musisz zmienic nastawienie bo chyba w przyszlosci chcesz uczyc ludzi jezdzic na nartach...

a wogole jest pewna roznica...

-profesjonalista/zawodowiec- bierze profit za to...

- amator- nie bierze

Edytowane przez skoal