BANANvanDYK Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Zwracam się do Was z prośbą. Potrzebuję rozmiar uszczelniacza wału korbowego od strony sprzęgła odśrodkowego. Kolega prosił mnie o znalezienie go w hurtowni, niestety takiego nie mają, silnik pracował bez tego uszczelniacza... Z pomiarów na silniku wynika że powinien mieć rozmiar 20 x 37 x ok. 4, jednak konstrukcja silnika mi nie pasuje, uszczelniacz musiałby być jeszcze węższy... Proszę o rozmiar, ew. katalog części lub serwisówkę do tej "motoryny". Pozdrawiam. Edit: Czasem łożysko nie jest smarowane olejem przekładniowym a uszczelniacz jest "za" łożyskiem, tak jak w Simsonie S50? W hurtowni mam do niego tylko takie uszczelniacze: - 17x29x8 - 25x40x7 "przekładni tył" - 26x42x8 Edytowane 17 Czerwca 2009 przez BANANvanDYK Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam. Wyżej wymienione uszczelniacze pasują, łożysko rzeczywiście smarowane jest olejem przekładniowym. Stary uszczelniacz oddzielił się od stalowej wkładki, guma stała się bardziej miękka niż na kondonie... Pozdrawiam. Tak w ogóle to dzięki za pomoc... Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi