Longer Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam chciałbym doradzic posiadacza Honda Bali 100ccm3 jak zrobic aby motor miał pojemnosc 125ccm3 a mianowicie nalezy zrobic planowanie głowicy i cylindra oraz załozyc tłok taki (wymiary) jak ten z ponizszego linku;D Ja zrobiłem tak u Siebie i jestem bardzo zadowolony;D Polecam;D http://www.allegro.pl/item612053264_tlok_h...mtx_80_kpl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Co za mastah Ci go tuningował tłokiem od MBX 80? Patrząc na dane techniczne silnika Peugeota 100, średnica x skok tłoka wynosi: 50,6 x 49,7mm, a tłok który rzekomo założyłeś ma średnicę 51 mm... Masz teraz całe 101,5 cm3... Musiałbyś założyć tłok o średnicy 56 mm. Ja teraz założyłem do Simsona tłok od Hayabusy i mam teraz Simsona 600 RR :D Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi