wzl2000 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam. chce kupić swoj pierwszy motor - ścigacz... czy możecie mi coś polecić?? do dyspozycji mam 4 000 zł ale zupełnie nie wiem co wybrać. zależy mi na tym, zebym mógł jeździć na karte motorowerowa... może być 125/250 ale rejestrowana na 50 ;p byle by nie brzmiało jak typowy skuterek... czy można w 50 ccm zakładać wydech z większych pojemności, zeby zmienić dźwięk itp?? jakie można robić zmiany w silniku, żeby osiągi były zadowalające?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Silnik o poj.50ccm zawsze będzie brzmiał jak skuter - niestety... jeśli silnik jest 2-suwowy to nie ruszaj układu wydechowego (jest zestrojony pojemnościowo), koszty polepszenia osiągów w tak małych poj. są duże, jest to nieopłacalne. Dalczego chcesz jeździć na kartę, zrób prawko i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi