Ghost_lbn Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Siema wszystkim :biggrin: Szukam jakiejś kurtki szosowej, no i tu jest problem, bo mając ~300zł do dyspozycji nie jest to łatwe... Tym bardziej że większość ma rozmiar (nawet XL) tak do 184-185cm wzrostu, ja mam 188, ale do tego jestem dosyć chudy więc niektóre rozmiary pasujące do wzrostu byłyby tak o połowe za duże jeśli chodzi o 'szerokość' xd Znalazłem 3 póki co: 1) pasujący rozmiar ;) ale taka trochę "bezmarkowa", nie wiem co o niej myśleć, chociaż najszybciej kupiłbym tą właśnie http://moto.allegro.pl/item645825263_kurtk...2009_roz_l.html 2) taki tschul, ale czekam aż sprzedawca podeśle mi jakąś tabelke z rozmiarami bo tu nic nie ma... też mógłbym brać jakby był rozmiar na mnie http://moto.allegro.pl/item642039889_tschu..._niebieski.html 3) inny tschul, to samo z rozmiarami co wyżej, ale z kolei mi się nie podoba krój chociaż ma szansę pasować http://moto.allegro.pl/item641987927_motor...48_cordura.html Może Wy macie jakieś (sprawdzone?) propozycje? Kasa koło 300zł (powiedzmy że 330 max i naprawdę nie jestem w stanie wyciągnąć nic więcej...). P.S jak widać obok << jeżdże na MZ więc nie musi być to nie wiadomo co, ale żeby chroniła ;) Tak przy okazji - może ktoś się orientuje jak jest z rozmiarami kurtek Tschul? Edytowane 31 Maja 2009 przez Ghost_lbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srolmops Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Faktycznie, trzecia kurtka musi pasować. Ściągacze to podstawa. Edytka podpowiada: http://moto.allegro.pl/item647866583_kurtk...hit_sezonu.html Edytowane 31 Maja 2009 przez Srolmops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) ta ozone niestety nie ma żadnego protektora na plecach... :/ jeszcze widzę modele Street i Duke tej firmy ale one z kolei nie mają żadnego ocieplenia poprawiłem temat, bo tak się zastanowiłem to w sumie kurtka będzie głównie do jazdy po mieście, rzadziej gdzieś dalej ;P czekam dalej, może ktoś coś doda jeszcze :) edit: yyy ja już nie wiem, na scigacz.pl artykuł o tej kurtce Duke to piszą że ma wypinaną podpinke ocieplającą, na allegro ani słowa o tym... :? Edytowane 31 Maja 2009 przez Ghost_lbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srolmops Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 wpadłem na dobry pomysł :) kup kurtkę, a jak będzie za szeroka na klasie to jakikolwiek pas albo saszetka ściągająca. Nie rozwiąże to problemu do końca ale to jest jakaś opcja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 w tej cenie to polecam Retbike, ja mam już 2 lata prawie i się trzyma, widać jedynie delikatne ślady użytkowania. pozdro P.S stronka to www.retbike.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Poszukaj jakiejś tymczasowej kurtki, choćby i używanej, a jesienią poluj na okazje w sklepach. Ja późną jesienią kupiłem w Louisie (zamówiłem przez net) kurtkę Roleff Lisboa i wyszła razem z wysyłką 280 zł. W sklepach w Polsce stała wtedy ok. 400, teraz kosztuje prawie 600 zł. Protektory są, podpinka jest, ściągacze są :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Utika On-Road w Intercars ( nie Intermotors) jest za 250 zl z wysylka , fajna kurtala , ma odpinana osobno membrane i podpinke ocieplajaca. Kupilem ja sobie ostatnio do endurowania i jestem zadowolony. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Nie kupuj nic bez przymiarki. Mam podobne wymiary do Ciebie, choć ,,chudy" to pojęcie względne, szukałem dla siebie kurtałki na moto-targach w wawie i żaden retbike i 90 % innych marek mi nie pasowało. Ciężko jest coś upolować jeśli jest się faktycznie wysokim i faktycznie szczupłym, bo jeśli długość jest ok to w klacie jest za luźno. ...ale w końcu coś znalazłem - Modeka, tyle że cena mnie troszke odstraszyła :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) jeszcze poczekam czy ktoś łaskawie podeśle mi rozmiarówki Tschuli, żeby mieć chociaż mniej-więcej pojęcie jak by to wyglądało, a generalnie to jak będzie lepsza pogoda to podjade do sklepu który jest dystrybutorem retbike'a bo mam dosłownie 2km do nich i może tam coś do przymierzenia znajde... michal.051 - u mnie to podobnie wygląda ;) jak już długość kurtki i rękawy spasują to wtedy w klacie 10-15cm za duża, a jak tu pasuje to zwykle sporo za krótka jest... :/ dlatego ta z 1. linku mnie zainteresowała bo wychodzi na to że byłaby akurat, tylko że to jest takie nie wiadomo co... Edytowane 31 Maja 2009 przez Ghost_lbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi