Skocz do zawartości

Shadow z GB - znacie taki motor?

piotrok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niestety moja 750 okazała się nie bardzo "teges" więc po postraszeniu sprzedawcy policja stanęła ponownie u niego na placu a ja jestem bez motoru i z kasą...

Co powiecie o motorach sprowadzanych z GB? Słyszałem opinie że nie kupuje się takich maszynek ze względu na korozję..... Na allegro znalazłem takie coś link czy ktoś z was zna ten egzemplarz? jest wart zakupu? Oglądałem go - felgi maja wykwity rdzawe, ciut się złuszczył ocynk na pokrywie tylnego cylindra - jest placek średnicy ok 5cm centralnie na środku więc go nie widać. Poza tym wygląda nieźle.... Co o tym myslicie? Ewentualnie - gdzie w okolicach śląska szukać Shadowki?

Wygląda przyzwoicie.Jedna uwaga w GB nie ma świateł symetrycznych[są w stanach]są asymetryczne tylko w stronę odwrotną niż u nas.Mogą oślepiać.Ale wymiana elementu optycznego to chyba nie problem.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Co powiecie o motorach sprowadzanych z GB? Słyszałem opinie że nie kupuje się takich maszynek ze względu na korozję.....

Kupuje, sie kupuje, nie boj bidy :buttrock:

Fakt ze z racji nadmorskiej lokalizacji sporo motocykli ma slady rdzy i nalotu morskiego, ale ... to nie rzutuje na jazde takim motocyklem :crossy:

W miejscu gdzie ja mieszkalem, nowy motocykl po wyjezdzie z salonu po dwoch miesiacach juz mial nalot na przednich lagach i rdze na polkach :icon_mrgreen:

ISRA: 27062
SREU: 614

Kupuje, sie kupuje, nie boj bidy :buttrock:

Fakt ze z racji nadmorskiej lokalizacji sporo motocykli ma slady rdzy i nalotu morskiego, ale ... to nie rzutuje na jazde takim motocyklem :crossy:

W miejscu gdzie ja mieszkalem, nowy motocykl po wyjezdzie z salonu po dwoch miesiacach juz mial nalot na przednich lagach i rdze na polkach :icon_mrgreen:

To może z innej beczki - jeżeli felgi sa pokryte wykwitami to na co jeszcze mam zwrócić szczególną uwagę przy ewentualnym zakupie? Na co patrzeć i gdzie szukać "złej" rdzy? :icon_question:

To jest trudno zdiagnozowac, bo zalezy od rejonu z ktorego motocykl byl sciagany.

Jak Ci sprzedajacy jest w stanie powiedziec gdzie nabyl w UK motocykl to wtedy mozesz sobie wytlumaczyc ze slady nalotu i rdzy to normalne.

Praktycznie powinienes sprawdzic caly spod motocykla, glowke ramy i kola.

No i elemanty chromowane w takiej szadole :buttrock:

Jak bedzie duzo dziadostwa, kupujesz specjalna paste do czyszczenia, szmatka i ....... jedziesz :icon_mrgreen:

Jesli nie boisz sie rozebrac motocykla, zdjac kola, bak i inne elementy, tak aby miec "golasa", to wtedy widzisz naocznie nad czym trzeba popracowac aby motocykl dopiescic.

Nie raz trzeba pomalowac rozne elementy ramy a elementy chromowane oddac do ponownego chromowania.

No, ale to zalezy co i za ile kupujesz :crossy: :buttrock:

Jak sam sobie wyczaisz z UK motocykl za 1000 funta, to warto pozniej samemu dopiescic go i wiedziec co i jak z motocyklem.

Jak kupujesz od handlarza za 15 tysiakow, to juz brac taki ktory nie byl sciagany z nadmorskich rejonow a np. ze srodka lub z poludnia UK

Ja mialem 4 motocykle z UK i w kazdym cos bylo do zrobienia, ale kupowalem za naprawde male pieniadze, wiec potem powoli sam je dopieszczalem :clap:

Nawet tego co mam, jak zobaczysz na zdjeciach, ma lekkie naloty na lagach, ktore jednak wcale nie rzutuja na piekno motocykla :crossy:

A zrobie to dopiero po sezonie, jak zdejme kolo.

ISRA: 27062
SREU: 614