Skocz do zawartości

Apel, sprawdź może możesz pomóc :

MARCYŚ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Idea takiej podróży zrodziła się w mojej głowie kilka lat temu, i dojrzewała w marzeniach aż do teraz, kiedy to doczeka się realizacji.

Podróż, którą zaplanowałem jest pod wieloma względami niepowtarzalna, np. dlatego że w moją wyprawę postanowiłem zaangażować moją żonę i 5 letniego syna, i to rodzina będzie stanowić moją załogę.

Trasa podróży przebiega w niedalekiej odległości od granic państwowych lecz uwzględnia ciekawe i malownicze atrakcje zwiedzanych regionów, w rezultacie daje ona dystans około 3500km.

Wyjazd ma trwać 14 dni z tego 4 dni bez jazdy przeznaczone na wypadek, gdyby jakieś miejsca nas szczególnie urzekły. Noclegi przeważnie w namiocie, jedzonko na własną rękę, delikatna wersja drogowego survivalu.

W drogę tą wybieram się moim Harleyem Davidsonem Sportster 1200 rocznik 1994, oraz VW Golfem rok 1995, którym pojedzie żona z dzieckiem.

Wyjazd ten został objęty patronatem medialnym portalu Ścigacz.pl, który opublikuje sprawozdanie z wyprawy oraz dwutygodnika "Wiadomości Motocyklowe" WMC , w którym opublikowany będzie cykl felietonów z podróży. Posiadając wsparcie mediów postaram się oczywiście o pomoc sponsorów ale z tym jak wiadomo może być różnie.

Dążąc do zmniejszenia kosztów mojej wyprawy, postanowiłem w miarę możliwości omijać płatne kempingi, i wspierać się na rodzinie i znajomych, lecz w wypadku innych regionów kraju niż północna Polska pojawiły się z tym problemy.

Dlatego sporządziłem orientacyjną listę miejscowości, w okolicy których wypadnie mi szukać noclegu i jeżeli ktoś z was mieszka w tej okolicy i dysponuje kawałkiem ogrodu lub sadu w którym można by postawić namiot byłbym bardzo wdzięczny.

Nie jest moim zamiarem robienie sobie wakacji na czyimś terenie ani obciążać kogoś finansowo, zgodnie z moim planem stawiał bym się późnym popołudniem lub wieczorem a wyjeżdżał rano około 9.00.

Prośbę swoją kieruję do osób pełnoletnich co ma na celu uniknięcie nieporozumień z właścicielami terenu.

Oto miejscowości waszego regionu w obrębie których będę szukał miejsca na nocleg ( do około 30km )

Krasnobród- (Lubelskie) 10 czerwca

Ustrzyki Górne- (Podkarpacki) 11 czerwca

Czorsztyn- (Małopolskie) 12 czerwca

Poniżej znajduje się link do mapki z trasą

Mapka

Wszystkich zainteresowanych pomocą proszę o informację na e-mail ( [email protected] )lub na priv na FM.

Pozdrawiam serdecznie

RIDE TO LIVE

Pilska Grupa Motocyklowa

fajny pomysł, ja też nad tym myślę od dłuższego czasu i kiedyś też wybiorę się w taką podróż, ale niestety z powodów finansowych nie w tym roku. powodzenia w drodze :lalag:

• 2 tygodnie później...

Cześć wszystkim

Piszę do was ponieważ musiałem odrobinę poprawić plan podróży i skrócić dwa odcinki naszej trasy.

10 czerwca (środa)

Bielsk Podlaski- po noclegu u Grzegorza

Grabarka

Kazimierz Dolny

Lublin

Nocleg- Szukam noclegu w okolicach lublina

11.06 (czwartek) „Boże Ciało”

Krupe

Zamość

Susiec

Nocleg u Andrzeja- okolica Budomierza

Jak już wcześniej pisałem naszą obecnością postaramy się nie naruszać spokoju mieszkańców, a czas noclegu to raptem kilka godzin miedzy wieczorem a rankiem.

Nie oczekuje niczego poza miejscem pod namiot i nasze maszyny ( ogrodzony ogród, trawnik, sad).

Bardzo proszę o gościnę jakiegoś motocyklistę z okolic Lublina lub Lublina.

Pozdrawiam

RIDE TO LIVE

Pilska Grupa Motocyklowa

• 2 tygodnie później...

Jutro ruszamy w drogę..

Podróż będzie można śledzić na bieżąco na portalu turystycznym MapVivo.com pod adresem:

http://mapvivo.com/motowyprawa2009

Zobaczyć tam będziecie mogli codzienne relacje z trasy oraz zdjęcia odwiedzanych miejscowości (o ile nie zawiedzie sprzęt lub co bardziej prawdopodobne :) nasze umiejętności).

RIDE TO LIVE

Pilska Grupa Motocyklowa

Jutro ruszamy w drogę..

...i ruszyli!

Jada, choc czesto w trudnych warunkach pogodowych, to konsekwentnie. A w srode wieczorem odwiedzili tez Lublin...

...zobaczyli w barwach wieczornych nasza starowke, pieknie podswietlony zamek i 'atrakcyjnie wygladajace' rusztowania przy archikatedrze :icon_razz: Zreszta oczywistym jest chyba piekno naszego miasta.

Mielismy z Kasia wielka przyjemnosc goscic Basie, milutkiego Jedrka i Marcina u nas w domu. Przez tych kilka godzin wprost nie moglismy sie nagadac... stanowia wyjatkowo sympatyczna i wesola rodzinke. To prawdziwi podroznicy i motocyklisci. Cieszymy sie, ze moglismy ich poznac.

Rano musieli jechac dalej... wspolna jazda, zwiedzanie ruin w miejscowosci Krupe i pozegnanie; az sie smutno zrobilo... jednak kiedys na pewno sie jeszcze spotkamy.

Chcialbym podzielic sie z Wami tymi wrazeniami oraz zdjeciami z tego milego spotkania: http://picasaweb.google.pl/RobertRobbic/Do...Lublin10110609#

I jeszcze link do krotkiej relacji z Lublina na MapVivo: http://mapvivo.com/journey/4676#20

Zdrowka! Robcio :wink:

• 4 tygodnie później...

Pierwsza relacja jest już na Ścigacz.pl

DOOKOŁA POLSKI 2009

Jest to okrojona wersja ale kiedyś na pewno zamieszczę gdzieś całość.

Pozdrawiam serdecznie

Fajowa relacja... wspolnie z Kasia przeczytalismy ja z wielka ciekawoscia. Mnogosc perypetii oraz przygod na Waszej trasie uczynily ja pewnie niezapomniana... i o to wlasnie chodzi!!! Raz jeszcze gratulujemy pomyslnie zakonczonej wyprawy i zapraszamy w nasze okolice na dluzej.

Milo bylo Was poznac - zawsze trzymajcie sie tak dzielnie! :lalag:

Kasia i Robcio ;)