newmotodriver Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Niewiem i nierozumiem tego jak ktos mówi ze jezeli kosz sprzegłowy dosyć głosno chodzi w cb 500 to oznacza ze ten typ tak ma i nie nalezy z tym nic nie robic. U mnie było podobnie, wiec rozkreciłem to dziadostwo, co sie okazało - mam całkowicie wybite łożysko na wale trzymajacym kosz sprzegłowy kulki łożyska całkowicie byly obdarte i to one hałasowały. Niewiem jak to bedzie wygladac dalej bo oddalem do znajomego mechanika, ale szykuje sie rozpoławianie silnika wymiana łożysk i nie wiem co cholera jeszcze, takze sie bede cieszyl jak ta naprawa zamknie sie w granicach 1500 zł :banghead: Cena (700 zł sama robocizna) czyli wypatroszenie silnika to duzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 no troszke sporo , ale cany sa rozne od 400 do 800 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Gadałem z mechanikiem co do kosza w mojej CB Mówił o dotoczeniu tulei z fosworobrązu, zamiast łożyska i ten patent do mnie przemawia, chociaż uprzedzam, że dopiero będę się tym zajmował, ale możesz to rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi