Skocz do zawartości

Suzuki Rmx 80 płyn skrzyni biegów

razzor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam Suzuki Rmx 80 i postanowiłem wymienić olej w skrzyni. Na silniku jest napisane, że należy wlać 850ml ale kiedy wleje tyle i wykręce śrube, która mi wykazuje poziom to nie wylewa się więc nie wiem czy to za dużo czy za mało. Mam jeszcze probelem z gaźnikiem motorek chodzi równo na zimnym silniku, ale jeśli go zagrzeje to obroty na postoju spadają aż silnik zgaśnie, czy to jest kwestia dobrze wyregulowanego gaźnika? Proszę o radę i pozdrawiam.

Witam, mam Suzuki Rmx 80 i postanowiłem wymienić olej w skrzyni. Na silniku jest napisane, że należy wlać 850ml ale kiedy wleje tyle i wykręce śrube, która mi wykazuje poziom to nie wylewa się więc nie wiem czy to za dużo czy za mało. Mam jeszcze probelem z gaźnikiem motorek chodzi równo na zimnym silniku, ale jeśli go zagrzeje to obroty na postoju spadają aż silnik zgaśnie, czy to jest kwestia dobrze wyregulowanego gaźnika? Proszę o radę i pozdrawiam.

hi,a jaki olej uzywasz?bo to moze byc przyczyna ze nie chce chodzic!

Dobra pomogę Ci.

Tam gdzie lejesz olej - ten duży kurek - żeby zlać olej musisz go też odkręcić bo robi się ciśnienie i nie leci. Jeśli chodzi o obroty na jałowym - na gaźniku masz trzy pokrętła - ostatnie, największe z założoną sprężynką jest od obrotów. Kręcisz w prawo delikatnie dodając gazu i obserwujesz reakcję silnika. Dużo siedziałem przy RMXach i wiem o nich praktycznie wszystko, jesteś z Łodzi więc służę pomocą.

Pozdrawiam

Ok, dziękuję bardzo za pomoc i serdecznie pozdrawiam. Jeśli chodzi o olej to tak robiłem i kiedy wlałem te 850ml olej nie wylał się ze wskaźnika, więc nie wiem czy nie jest go za mało.

Edytowane przez razzor