Skocz do zawartości

montaż przedniego błotnika - honda seven fifty

Boleś
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, stanąłem oko w oko z nastepującym problemem: motocykl kupiłem z ułamanym w połowie przednim błotnikiem. Zakupiłem nowy błotnik z firmy plastbike. W błotniku nawierciłem odpowiednie otwory i w tym momencie zaczęły się schody. Oryginalny błotnik hondy jest wykonany z giętkiego materiału i bez problemu daje się wpasować na miejsce. Produkt plastbike'a jest wymiarowo dopasowany idealnie, lecz niestety jest znacznie sztywniejszy. Czy aby zamontować blotnik nalezy odkręcić przednie koło? Czy macie jakieś doświadczenia z produktami plastbike'a? Pytam, ponieważ nie wiem czy jest sens lakierować ten element, skoro potem ma się połamać przy montażu, będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, które pomogą mi w rozwiązaniu tego problemu :icon_rolleyes:

Edytowane przez Boleś

Chodzi mi o to, że przy próbie włożenia go na właściwe miejsce ten nowy błotnik podejrzanie trzeszczy. W oryginale jest on wykonany z polietylenu, natomiast plastbike wytwarza błotniki ze zbrojonego poliestru, który jest znacznie sztywniejszy i po prostu nie wiem, na ile mogę go podgiąć bez połamania.

Gandżo - niepotrzebnie się denerwujesz, jestem wyznawcą zasady robić coś od początku dobrze więc po co naginać kiedy może być dopasowany błotnik i po malowaniu nie stwarzać problemu, a kolega Boleś zrobi co będzie uważał wysłucha a i tak zadecyduje sam :biggrin: