pilotek11 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam jak w temacie. Posiadam Cbr125 rocznik 2004 i leci mi tak 115km/h a powinna chyba więcej!! Dodam też że mam sportowy tłumik , a obroty idą hmm 10,5 rpm wiec chyba na module nie jest zablokowana?? Wiec co jest przyczyną takiej prędkości?? Aha mam szersze opony 120/80 tyl i 100/80 przód, naped bardzo dobry stan:) a to pytania: 1. czy mam gdzieś blokadę?? 2. wydaje mi się ze mam spalone sprzęgło:) Jak sprawdzić czy dobrze sadze;P :D 3. czy jak dam większe dysze w gaźniku to coś da?? :D ps. wiem ze dużo pytań ale wole streścić wszystko w jednym poście:) :D Z góry dzieki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy111WSK Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Jak wciśniesz sprzęgło i wrzucisz bieg to ciągnie moto na sprzęgle jeśli tak to sprzęgło sie spaliło i to jest przyczyna braku prędkości, a większe dysze w gaźniku powinny dodać troche mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) 115km/h dla 15 konnego motorka to i tak nieźle :P ... wcześniej leciała więcej? masz uczucie ze w pewnym momencie obroty idą do góry a motocykl nie przyspiesza? jezeli tak to sprzegło siękończy. Jeżeli nie, na co bym osobiście stawiał, więcej nie pojedziesz. Jak dasz większe dysze w gaźniku będziesz miał większe spalanie. ten motorek raczej nie ma blokad... to po prostu 125ccm w 4T ... Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 mam szersze opony 120/80 tyl i 100/80 przód to jest przyczyna załóż oryginały i osiągi się polepszą 80/90-17 - 100/80-17 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilotek11 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 hmm z tym sprzęgłem to właśnie obroty nieraz idą a motor tak jak by w miejscu;P Opon nie zmienię, bo na tych moich to jest 100% lepsze prowadzenie moto:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi