Skocz do zawartości

Opłaty w Europie za motocykl

Joajer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wiesz co potrzebuje dojechac do lozany.i wybierajac opcje w google map wubalm nawet opcje bez platnych autostrad to i tak musze wjechac przez jeden odcinek krociutki platnej autostrady.nie usmiech mi sie placic tyle pieniedzy za caly rok jak zamierzam smigac pare dni i nie ciage po sutostradzie;

Mialem identycznie rok temu w szwajcarii.. do przejechania byl odcinek o dlugosci ze 4km, ale inaczej sie nie dalo jechac. Przejechalem, zaraz zjechalem na swoja droge i juz dobrze.

czyli co zaryzykowac?a powiedz cvzy tam sa bramki jakies czy poprostu ak cie misiaki zatrzymaja to sprawdzaja winiety?a moze na granicy kza odrazu placic?;)

Nie ma bramek. Na granicy kupujesz winietę. Z uwagi na horrendalne koszty ewentualnego mandatu, jadąc ten sam odcinek (krótki, więc idealne miejsce do zapolowania na chcących "przemknąć") zawsze kupowałem winietę.

• 3 tygodnie później...

Mam do granicy z Czechami ok 5 km.Jeżdżę tam często ze względu na dobre drogi i fajne widoczki.Nigdy nie czepiali się wydechu,a ciche to nie mamy.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Na Słowacji motocykle nie potrzebują winiet. Poniżej odpowiedź jaką dostałem ze Słowacji z NDS - tutaj ich strona.

If you use motorcycle on Slovak charched network, you do not need to have your bike marked by vignette.

Kind regards,

Marcel Janosik

Spokesman of NDS