loopy1 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam. W trakcie gdy forum nie działało stałem się posiadaczem kilku kolejnych egzemplarzy. Jednym z ciekawszych jest ten cudak -> http://www.bikepics.com/pics/2009%5C04%5C1...629505-full.jpg http://www.bikepics.com/pics/2009%5C04%5C1...629508-full.jpg Jak widać od "L'ki" różni się lampą z licznikiem, zawieszeniem przednim, bębnami hamulcowymi i kilkoma innymi duperelami, min. lakier i większa ilość chromu. Mam jednak problem gdyż w motocyklu tym nie było silnika. Na tabliczce pisze " Typ silnika S01z" I właśnie to "Z" jest dla mnie małą zagadką. Na silniku który wpakowałem w tą ramę jest literka "Z" na obu karterach pod gaźnikiem. Czy to oznacza że ten silnik jest właśnie tym "S01Z" z tabliczki znamionowej? Czym różni się silnik z tą "Z'etką" od tego bez? Mam oba na stanie i nie bardzo widzę różnicę. Cylinder ten sam, osprzęt też ,tylko właśnie ta literka. I ostatnie pytanko czy cena z tej aukcji jest realna czy to tylko jakieś słupy podbijały? http://www.allegro.pl/item581497178_wsk_m0..._761_sztuk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimaxDJ Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Literka ,,Z'' oznacza zmodernizowany:)Różni się bodajże trochę większą mocą i większym stopniem sprężenia od zwykłego S01:)Tak przynajmniej kiedyś coś wyczytałem na ten temat:)A tak w ogóle to fajnego sprzęta sobie skombinowałeś:)Jeszcze będzie z niego niezły motór:D A co do tej aukcji to gość chyba ma coś z mózgiem jak było prawie 5 tys. i nie osiągnęło ceny minimalnej:)Takie moje skromne zdanie na ten temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Kolego linki mi nie działają. Co do silnika to s01z to tak jak glimaxDJ napisał. Jest to starszy silnik S01 tylko produkowany w Nowej Dębie. Miał większy stopnień sprężania oraz większą mocą maksymalną na wyższych obrotach. Wsadzili też nowy gaźnik G20. Masz tą wsk z pierwszych lat produkcji to ciekawi mnie jak ona wygląda:) Też mam z2 tylko z 61 i ciekawi mnie co się zmieniło. Ta aukcja to lipa. Jeden koleś co licytował to jakiś kumpel sprzedającego (obaj sprzedają samochody i części) a ten drugi to chyba ma coś z deklem nie tak :) Jak byś mógł to sprawdź te linki bo ciekawy jestem straszne :D Edit: Znalazłem taki sprzęt http://www.bikepics.com/members/loopy1/59wskm06z2/ to chyba Twoje ? :D Kurcze bardzo fajna i kompletna wsk. Pogratulować ! Nawet masz oryginalne koła z tego modelu(19' pełne bębny,5 żeberek na piastach,felgi w chromie zamienne przód-tył) Kierownica oryginalna, kranik wydaje mi się,że powinien być inny ale pewny nie jestem.Powinieneś mieć osłony na bokach,żeby zasłonić dziury pod siedzeniem. Lewy dekiel od silnika też masz oryginalny ! ja szukam takiego ale ciężko dostać (ZM Dęba)cały silnik masz jak z tego modelu :) Brakuje Ci filtra powietrza tylnej rączki dla pasażera,lamp,tłumika i jakiś drobiazgów. Sprzęt fajniutki i kompletny. Nie wiem czy wiesz ale to był najdroższy model wsk w tamtych latach :D taki mercedes wśród wsek :P Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tak, to mój moto ;) Dekielek pod fotelem jest, niestety tylko z jednej strony. Silników mam kilka i tak właśnie wywnioskowałem, że ten będzie właściwy. Filtr powietrza już wygrzebałem ze sterty gratów jakie posiadam i jest zamontowany. A co do mercedesowatosci to wiem. Cena WSK M06 L w tamtych czasach to 7000 zl a WSK m06 Z 10.600 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Cena WSK M06 L w tamtych czasach to 7000 zl a WSK m06 Z 10.600 zl. A skąd masz takie info ? Tak dokładnie to jeszcze nie słyszałem ile była warta :) Tylko ciekawe jaki model masz na myśli bo były wsk m06-z/z1/z2 i ponoć z3 różniły się dość sporo więc cena dotyczy pewnie najbiedniejszych z-ek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Najbiedniejsza Z'etka kosztowała 9600 zł. Miała malowane obręcze kół i brak światła stopu. Dane z książki "Polskie motocykle" Zielińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciapek84 Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Witam i proszę o pomoc. Składam WSK z2 i tylny podnóżek pasażera otwierając się wadzi o tłumik. Słyszałem że były takie wady wrodzone w tamtych latach. Czy ktoś także ma taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi