o_OutSider Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam! Mam do Was takie pytanko, czy kopcą wam sprzętu gdy dacie im po garach ? Ten moto mam stosunkowo od niedawna więc że tak powiem nie oblukałem go do końca. Dziś gdy spojrzałem w lusterko przy ok 100km/h dostrzegłem że moto strasznie kopci takim niebieskawym dymem.. Widać że silnik nie daje rady tego przepalić bo całą rawkę mi tłumik obsrał tym olejem. Co gorsza olej był gęsty kleisty aż ciężko było go z tej rawki zetrzeć. W moto na pewno do wymiany jest tłok (delikatnie się tłucze i jest słaba kompresja) ale czy to ma jakiś związek z tym kopceniem ? A może palnął simering z pod sprzęgła i z tamtąd drze olej (spojrzałem na to małe szklane 'okienko' i jest nawet ponad stan), może to właśnie przez to, że poprzedni właściciel wlał go za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Niebieski bym to od oleju bierze ci z silnika jakos, lub to że tamten wlał go za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi