coco27 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Hej! Moze i ja sie dolacze co do tematu w sprawie gotowania sie EXC450R. Moj kuzyn ma taki wlasnie sprzet 2006r i terz sie gotuje.Zdarza sie to jak gdzies wolno jezdzimy tzn podjazdy,bloto,ogolnie wolna jazda.Wiem ze wszystko ma sprawdzone,plyn itp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Hej! Moze i ja sie dolacze co do tematu w sprawie gotowania sie EXC450R. Moj kuzyn ma taki wlasnie sprzet 2006r i terz sie gotuje.Zdarza sie to jak gdzies wolno jezdzimy tzn podjazdy,bloto,ogolnie wolna jazda.Wiem ze wszystko ma sprawdzone,plyn itp.Pozdrawiam chłodnice gorące są ?? sprawdź pompe i termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco27 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Hej! Chlodnice sa gorace. Sprawdzimy jeszcze termostat i pompe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Dosłownie raz zagotowałem swojego Katooma (EXC 400) i zaraz potem zainwestowałem w wiatrak na chłodnice, jest dosyć wydajny i w większości wypadków uchroni przed przegrzaniem. Trzeba pomysleć jednak o wyłączniku manualnym bo kiedy gasisz rozgrzanego sprzęta chłodzenie dalej chodzi i wysysa życie z akumulatora ;). Dorobiłem jeszcze zbiorniczek przelewowy, coby jednak w razie wrzenia nie upuszczać płynu na ziemię :icon_razz: . Kiedy można zagotować? Postoje, grzęźnięcie w błocie itp. No i jak piłujesz dłuższy czas na pierwszym biegu to i owszem, sprzęt się podda. Jednak nie wysnuwałbym pochopnych wniosków jakoby Twojemu motocyklowi coś dolegało, zamontuj ten wiatrak, pojeździj bez ekstremalnych przeciążeń i wtedy sie okaże czy dalej jest problem. Edytowane 7 Maja 2009 przez rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Warstar, doszedłeś co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi