didek916 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 potrzebuje dane luzów zaworowych do hondy xlr125r niestety nie jestem pewny rocznika .. sadze ze to ta wersja miedzy 98-02 i ze bedzie to rok 99 chociaz ktos mi mowil ze to wyglada na starsza niz 98 ;/ w kazdym razie mam z nia problem taki, ze ostatnio gdy wrocilem z terenu nagle (gdy juz bylem pod domem) stracila moc, teraz jest strasznie slaba i w ogole nie wkreca sie w wysokie obroty, sprawdizlem gaznik-> iglice, kranik z paliwem, filtr powietrza (odkrecilem i dalej to samo) tlumik (odkrecilem i dalej to samo) swieca tez raczej nie ... bo na dwoch co prawda obu uzywanych ale dzialajacych .. chyba ;p bylo to samo wiec watpie, teraz chcialbym sprawdzic luzy ale nie wiem jakie maja byc, dodam jeszcze ze motor sie nie wkreca tylko przy obciazeniu, jak jest usniesione tylne kolo wrzuce 1 to sie wkreca ale podejrzewam ze i tak nie z taka moca jak powinien, to samo jak dam na luz ;/ ktos moze mial taki problem/potrafi pomoc? bardzo prosze bo motor chcialbym sprzedac i akurat teraz sie zepsul ;/ z góry dzieki! didek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 sprawdz czy w ogole masz jakies luzy zaworowe , to czy sa male czy duze to sprawa drugozedna bo do sprawdzenia kompresji wystarczy , zalatw miernik i musisz miec ok -10 11 atm. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didek916 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 ahh nie napisalem ale sprawdzalem juz .. wlozylem przyrzadzik zamiast swiecy, obkrecilem rozrusznikiem trzymajac manetke odkrecona 12 atmosfer na 10 sie zatrzymuje ;p wiec jest ok ale mysle ze mimo to moze byc cos z zwarowami, a moze sie myle ? co jeszcze moge zrobic ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 hm moze rozrzad sie przestawil o zabek ? masz mozliwosc latwego sprawdzenia wysuniecia napinacza ? ale z tego co opisujesz, to za mala dawka mieszanki , czyli wychodzi gaznik/dolot powietrza , dysze tez sprawdzales ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi