kamilp7 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam ponownie z kolejnym problemem :( Moj przelacznik od zmiany kierunkowskazuw odmowil mi posluszenstwa. Wiec na allegro kupilem drugi. Tylko znacznie sie one roznia. Da rade cos z tym zrobic zeby ten nowy podlaczyc? (ten co ma mniej kabli) http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-02/2bbd49e4/lllll (1).JPG.html http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-02/603d2541/lllll (3).JPG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Żeby takie komplikacje z instalacją elektryczną robić? Bezsens... Jedynie odciąć przewody i przelutować do starej kostki, ale takie rzeczy to tylko u bystrego elektronika. Trzeba także się zorientować czy funkcyjnie nowe i stare przełączniki będą pasować (mogą się różnić realizacją styków, innym połączeniem wewnętrznym we wiązce). Tak w ogóle to jakie są objawy uszkodzenia przełącznika? U mnie w DDR pewnego razu przestał migać na prawą stronę, wystarczyło użyć Kontakt S i dalej działa mimo że ma już 21 lat. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 A tak wogule to ten nowy jest leprzy... Joz to prawie rozpracowalem. Swiatla napewno klakson tez. Nie bede mial teraz gaszenia tylko. A i jeszcze kierunki sa nie tak. Bo do kazdego idzie osobny kabel i nie wiem czy moge polaczyc np 2 lewe i 2 prawe. I jest jeszcze tak ze na przednie i tylne jest osobne zasilanie.... i tez nie wiem czy moge to polaczyc ze soba. Zasilanie idze od przerywacza az po sam przelacznik sa to 2 osobne kabelki. A i nowa wiazka ma 8 kabli a stara 13.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Masz w instalacji akumulator? Kierunkowskazy nie są zasilane z cewki świateł? W starych Piaggio-Vespa jest taki motyw że kierunki zasilane są z cewki i do tego jest specjalny przerywacz z osobnymi wyjściami na przednie i tylne lampy, przełącznik również jest podwójny a lampy przód/tył świecą na przemian... Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Wlasnie nie mam akumulatora :/ Tez myslalem wlasnie ze swieca na prszemian ale nie bylem pewien... wiec z polaczenia kabli nici?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi