MOC Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam, Moze ktorys z forumowiczow w prawie biegly bo mam klopot. Wygralem aukcje na allegro, facet kompletny burek, cham i skonczony idiota. Wystawil mi na drugi dzien negatywa, choc mialem 7 dni na dokonanie przelewu, wogole nie kontaktowy i brak jakiegokolwiek zrozumienia, poprostu totalnie mnie olal i rzucil sluchawka, kiedy chcialem porozmawiac. Ale nie o tym, zaraz po wystawieniu negatywa napisal skarge do allegro i przytoczyl maile, w ktorych zmienil zawartosc dopisujac wulgaryzmy. Mam pytanie co grozi za podrabianie i falszowanie maili przedstawianych jako oficjalny dokument w sprawie na allegro? Poza tym czy moge go podac do sadu a jesli tak to z jakiego artykulu :icon_question: Dzieki za pomoc :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 możesz, np. za pomówienie ( z cywilnego) Cieżko mi z tymi mailami powiedzieć, bo żeby to podpiąć pod przerobienie dokumentów to nie wiem jak to jest z dokumentami elektronicznymi (wtedy by poszło z urzędu) tak to możesz z oskarżenia cywilnego próbować, bedziesz musiał coś na dzien dobry kasy zapłacić jako za pomówienie i w czasie może sie okazać sprawa za przerobienie i wtedy akta lecą do prokuratury i leci z urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Musze w takim razie zasiegnac jezyka, dzieki :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Musze w takim razie zasiegnac jezyka, dzieki poszukaj, może były jakieś podobne przypadki opisane na forum prawnych itp. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacer Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 ciekawe czy nie bedzie problemu z udowodnieniem mu winy, no bo jak przekonasz sad ze on sam dopisal te wulgaryzmy, no chyba ze masz gdzies zachowane te maile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 jeśli wysyłał przez np. outlook-a to bedzie miał zapisane w wysłanych, raczej nie kasował bo sprawa jest świerza. W każdym bądz razie z elektronicznymi dokumentami bedzie cieżko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
George954rr Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam, Moze ktorys z forumowiczow w prawie biegly bo mam klopot. Wygralem aukcje na allegro, facet kompletny burek, cham i skonczony idiota. Wystawil mi na drugi dzien negatywa, choc mialem 7 dni na dokonanie przelewu, wogole nie kontaktowy i brak jakiegokolwiek zrozumienia, poprostu totalnie mnie olal i rzucil sluchawka, kiedy chcialem porozmawiac. Ale nie o tym, zaraz po wystawieniu negatywa napisal skarge do allegro i przytoczyl maile, w ktorych zmienil zawartosc dopisujac wulgaryzmy. Mam pytanie co grozi za podrabianie i falszowanie maili przedstawianych jako oficjalny dokument w sprawie na allegro? Poza tym czy moge go podac do sadu a jesli tak to z jakiego artykulu :icon_question: Dzieki za pomoc :flesje: Ja troszkę nie na temat ale może warto by podac namiary na tego buraka z allegro żeby ustrzec innych przed podobną sytuacją. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Sprawa jasna jest fakt ze mam zachowane maile, takich rzeczy sie nie usuwa :cool: Kolo troche zwatpil po tym jak mu przedstawilem zachowane maile i moze poszedl po rozum do glowy :icon_rolleyes: oswiadczylem ze jak bedzie sie zachowywal jak czlowiek nie jak idiota, przeprosi i pousuwa te kretynskie komentarze to wowczas tranzakcja zostanie sfinalizowana... :icon_mrgreen: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=539368215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi