rafcAF1 50 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Czy Honda MBX 80 to dobry sprzęt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lichy111WSK Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Mój kumpel ma i nie narzeka. Z tego co wiem to nie miał większych problemów z nią. A jak dla mnie to troszke mało mocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcAF1 50 Posted February 3, 2009 Author Share Posted February 3, 2009 Przesyłam Ci link strony gdzie jest te ogłoszenie o tej Hondzie:http://moto.allegro.pl/item545582822_honda_mbx_80.html#gallery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 A jak dla mnie to troszke mało mocy Dość kontrowersyjna wypowiedź jak na kogoś kto jeździ WSK 125 :) MBX to bardzo wdzięczny motorower, lekki, zwinny, i dość "wypasiony" jak na tamte lata :) Pewnie ta informacja będzie Cię najbardziej interesować, mój MBX ciągnął 95km/h co jak na takiego młodzieńca jak Ty to troszkę przydużo (wiem bo sam kupiłem w wieku 14 bądź 15 lat). Kiedyś napisałem coś w rodzaju testu tej Hondziawki ale nie wiem, czy jest to gdzieś na necie. Poszukaj w forumowym archiwum, jeśli nie znajdziesz tej wypowiedzi to na pewno inne ciekawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcAF1 50 Posted February 3, 2009 Author Share Posted February 3, 2009 Dzięki! Patrzyłeś te ogłoszenie tej hondy na allegro? No wiesz, mnie strasznie ciągnie czymś pojeździć a zwłaszcza szybko. Chociaż wiem, że dużo ludzi miało taki zapał i kończyli często jako młodzi na cmentarzu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adoado0 Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 (edited) Mój kumpel ma i nie narzeka. Z tego co wiem to nie miał większych problemów z nią. A jak dla mnie to troszke mało mocy. Nie przesadzajmy. Kupilem kiedtys zeby wrzucic z niego silnik do mojego MTX-a oslabionego to mial wykop potworny. Sam sie dziwilem bo bez problemu lecial do 120 km/h po rownym no ale obroty to juz mial przy tym krytyczne. Predkosc to sprawdzalem nawet samochodem . Oczywiscie nie chwale sie tutaj tylko absolutnie zadnego porownania nie ma do WSK bo do 100 zbieral sie w czasie nieskocznenie krotszym. Silnik to byla seria,przeloezenie bodajze tez jedynie caly wydech Sebring zamiast orygianlu. W koncu nie przelozylem tego silnika juz nie pamietam z jakiego powodu. A no i oznaczenie mial bodajze HC04 silnika. Mial wieksza srednice cylindra ale mniejszy skok niz HD08 mtxa. W zasadzie to ja moze chcialem przelozyc cylinder z tlokiem ( nie pamietam juz) no i nie pasowal. Bo chyba wlasnie wersje MTXa R2( czyli hd09 ) i mbxa hc04 ( czyli te jakby "najwyzsze" wersje) mialy mniejszy skok-wieksza srednice. Oczywiscie nie traktujcie tego jako 'prawde objawiona' to takie moje wydumki. W kazdym razie silniki mtx hd08 i mbx hc04 roznia się 'góra' silnika. No i jeszcze dodam,ze z hd08 za nic nie moglem wydusic chociaz troche porowynywalnej mocy jak w mbxie mimo iz byl zrobiony na tiptop. Na przyspieszenie i vmax mozna powiedziec ze ten mtx nie jechal. Moral z tego taki, ze szukajcie HC04 ;) Edited February 4, 2009 by adoado0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcAF1 50 Posted February 5, 2009 Author Share Posted February 5, 2009 A MBX 80 może być :icon_question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adoado0 Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 To jest do mnie ? No ja caly czas pisalem,ze z moich doswiadczen to najlepszy byl silnik z MBX-a 80 (HC04). Tym bardziej, ze ten silnik juz byl sporo 'wylatany' a szedl jak burza. Przeciez hc04 to oznaczenie jakby modelu. Mtxy przeciez tez maja np nazwe mtx 80 a dokladniej sa modele hc 04,05,06,08 etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts