qba Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 To przy kopaniu nic sie nie może zacinać ? U mnie czasami sie coś zacina, jakby sie kopniak o coś blokował, ale poruszam nim troche i już wszystko gra. Czy to coś poważnego ? a jakie moto? xt? moze jak napotkasz kompresje a dekompresator bedzie wyłączony to masz takie wraznie. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosekrolnik Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Myślę że jest tak jak napisał poprzednik, w mojej XT jest tak samo. Edytowane 26 Stycznia 2009 przez sosekrolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YamaMotoXT600 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie chciałem przyjąć do wiadomości że zawory pocałowały się z tłokiem. No ale niestety tak jest. Przeprowadzony pomiar sprężania wszystko wykazał. Zawory ssące spotkały się z tłokiem i się nie domykają. Dobrze że skrzywienie nie było duże i nie zniszczyło głowicy albo gniazd. Tłok też nie dostał mocno. Teraz jestem ciekaw ile bedzie kosztowała naprawa? Dziękuje za pomoc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosekrolnik Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja płaciłem za zawory 80zł za sztukę, jeżeli gniazda i prowadnice są ok to na tym koszty sie zamkną ale gdy prowadnice i gniazda do wymiany to trzeba doliczyć z 300zł. U mnie przy takim samym przypadku jak twój pękła prowadnica, a wiec radzę je dobrze przeglądnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YamaMotoXT600 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja płaciłem za zawory 80zł za sztukę, jeżeli gniazda i prowadnice są ok to na tym koszty sie zamkną ale gdy prowadnice i gniazda do wymiany to trzeba doliczyć z 300zł. U mnie przy takim samym przypadku jak twój pękła prowadnica, a wiec radzę je dobrze przeglądnąć. Wydaje mi sie że gniazda i prowadnice bedą dobre bo to nie była aż tak duża siła. Na tłoku są tylko lekkie ślady. A Ty kupowałeś zawory gdzieś w sklepie, internecie czy jakoś na zamówienie? Bo niedługo Oldtimerbazar we Wrocławiu to może tam coś znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosekrolnik Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Dwa zawory dostałem w serwisie we Wrocławiu po 100zł za sztukę, a dwa robiła mi jakaś firma ale to mi załatwiał kolega u nich zapłaciłem 80zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi