Gość Anonymous Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 silniki dwusuwowe nie potrzebuja benzyny bezolowiowej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Do dwusuwów można lać bezołowiową i uniwersalną bo nie mają zaworów.(hcyba że membranowe ale to też nie rzutuje:) )Bezołowiowa jest do samochodów z katalizatorem.Benzyny ołowiowej nie ma juz także u nas, jest uniwersalna, która zamiast ołowiu ma specjalne związki które mają smarować gniazda zaworowe w starszych silnikach czterosuwowych. I to chyba wszystko na ten temat.Pozdrawiam etz 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubapl Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 Witam!Ja zahacze temat jakości paliwa w krajach w ktorych mialem okazje tankować.Czechy,austria,słowenia-bez zadnego problemu,normy zachowane,motocykl idealnie sie sprawował.Co innego w Chorwacji,tutaj radze tankować tylko na duzych stacjach,najlepiej w centrach miast(wiem ze to prawie niemozliwe ale mowie).Tankowalem kilka razy na stacjach podrzenych,noname(niby byla po szyldemchorwackiego potentata,ale w to nie wierze)no i sie zawiodłem.Moja suzi odmowila mi posłuszenstwa,chodzila jak diesel,strzaly,brak mocy,duszenie,etc.Raz musialm nawet czyscic gaznik w warunkach polowych bo byl zapchany brudem.Tak wiec dla ludzi zmierzajacych w rejony Adriatyku,uwazajcie na malutkie stacje benzynowe ktorych tam nie brak.Poza benzyna,bajka :D pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi