Bobeka Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) we francji oprocz paryza chcialbym zobaczyc Carcassonne — średniowieczny zespół urbanistyczny, jeden z najlepiej zachowanych w Europie. Składa się z warownego miasta górnego, tzw. La Cite (VI -XII w.), oraz miasta dolnego (założone w 1247 r.). oraz wiele innych atrakcji ale wszystko do omowienia trasa wzdluz wybrzeza mi odpowiada na okolo hiszpani. w hiszpani cordobe tez chcialbym zobaczyc. Predkosc dostosuje do waszych maszyn bede brykal z moja pania na jednym motorze to predkosc musi byc zredukowana. Zreszta sami wiecie ze powyzej 160 km/h to juz jest srednia przyjemnosc podrozowania na motocyklu a w szczegolnosci dla pasarzera . Co do wymogow pszportowych i wizowych najlepiej jest zagladnac na strone MSZ. Tam wszystko pisze. Termin wyjazdu ustalic trzeba jak najszybciej (trzeba bukowac urlopy). Ten mostek ktorego wysokosc dochodzi do 300m jest w millau po drodze z paryza do andory. Na tej samej trasie przejazdu znajduje sie Carcassonne. Sprawdzilem na stronach MSZ wjazd do andory dla obywateli RP po okazaniu dowodu lub paszportu, paszport wymagany jezeli chcesz pozostac tam powyzej 90 dni. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Bobeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Sprawdzilem na stronach MSZ wjazd do andory dla obywateli RP po okazaniu dowodu lub paszportu, paszport wymagany jezeli chcesz pozostac tam powyzej 90 dni. oczywiescie nie bedziemy zapierniczac niewiadomo jakich predkosci, bo nie o to tu przeciez chodzi.....co to za strony MSZ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ministerstwo Spraw Zagranicznych. i wszystko jasne :) dzieki tak przy okazji, dzieki podpowiedzi jednego kolegi sprawdzalem promy z southampton i mnie przekierowalo, ze linia juz nie kursuje do francji.kursuje za to z Portsmouth, takze to tylko kilka mil roznicy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 kursuje za to z Portsmouth, takze to tylko kilka mil roznicy :bigrazz: A wiesz jak na nim buja ??? :eek: Czlowieku, zesmy sie wycfanili ze znajomymi i myknelismy na Sylwestra do Paryzewa, wlasnie tym promem. Pol statku zygalo jak koty :icon_mrgreen: Choc w Twoim przypadku blizej masz do Portsmouth niz do Dover :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Z tego co wiem i Marek i Krzychu potrafia pokazac ze cruisery smigaja rownie zwinnie jak przecinaki a predkosci 160-170 to dla nich normalka :crossy: My lajtowo,,To nie Yamaha,,,Ty chcesz mnie wpędzic w chorobe wibracyjną?! :icon_razz: Krzychu, no way !!! :banghead: A w czesniej kolejne dwa w kwietniu, wiec juz nawet urlopu nie mam :crossy: To z kwietnia zrezygnuj :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 przy dluzszej jezdzie z predkoscia okolo 160 na cruiserze bez szyby wiatr naciaga mi rece o pol metra a co najgorsze nie mozna palic w czasie jazdy :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 To z kwietnia zrezygnuj :icon_razz: Dzieciaki z UK przylatuja, wiec w tym momencie Twoja "prosba" jest nierealna :banghead: A dla dzieci to jestem w stanie motocykl odstawic na bok :buttrock: :clap: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobeka Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 czy ktos na ta podroz przygotowal jakas ciekawa turystycznie trase? za kilka dni luty i tylko 4 miechy do startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 czy ktos na ta podroz przygotowal jakas ciekawa turystycznie trase? za kilka dni luty i tylko 4 miechy do startu zabieram sie powoli do tego :) maly zarys trasy na linku pododawajcie jakies sugestje, zmiany, itp http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d...8,77.695313&z=4 :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobeka Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) zabieram sie powoli do tego :) maly zarys trasy na linku pododawajcie jakies sugestje, zmiany, itp http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d...8,77.695313&z=4 :buttrock: po drodze z paryza dodaj millau i nastepnie Carcassonne to po drodze do andory nastepnie dodaj cordoba i sevilla w hiszpani. za 2 tygodnie kupuje honde cb 1300 musze ja sprawdzic, moze na jakies piwko niedaleko poole? Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Bobeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) po drodze z paryza dodaj millau i nastepnie Carcassonne to po drodze do andory nastepnie dodaj cordoba i sevilla w hiszpani. za 2 tygodnie kupuje honde cb 1300 musze ja sprawdzic, moze na jakies piwko niedaleko poole? Poole to okolo 80 mil odemnie :) zobaczym jaka pogoda bedzie i mozliwe ze piwka sie napijemy :flesje: aha, ale ktore to Millau?bo mi sie 8 wyswietlilo? Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Vampimar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobeka Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Poole to okolo 80 mil odemnie :) zobaczym jaka pogoda bedzie i mozliwe ze piwka sie napijemy :flesje: aha, ale ktore to Millau?bo mi sie 8 wyswietlilo? chodzi o ten most podaje link http://www.abelard.org/france/viaduct-de-millau.php Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Bobeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 zabieram sie powoli do tego :) maly zarys trasy na linku pododawajcie jakies sugestje, zmiany, itp Paryż??Tam rano w południe i wieczorem jest sam jeden wielki korek. Ubrania , kaski, do tego upał i zatłoczone parkingi:banghead: !!Do Paryża to można TGV pojechac w każdy weekend.Możesz potraktować to jako podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Paryż??Tam rano w południe i wieczorem jest sam jeden wielki korek. Ubrania , kaski, do tego upał i zatłoczone parkingi:banghead: !!Do Paryża to można TGV pojechac w każdy weekend.Możesz potraktować to jako podpowiedz. podobnie jak wszystkie wielkie miasta najlepiej je odwiedzic samolotem a poruszac sie metrem :biggrin: osobiscie jak jade motocyklem unikam autostrad i wielkich miast na rzecz tras widokowych i klimatow prowincjonalnych miasteczek gdzie rowniez nie brakuje atrakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi