Gość misman Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Duzo dyskusji malo owocow. Proponuje przejscia sie po salonach i dokonania jazdy probnej ale tylko i wylacznie przez zone. Jezeli jest tak doswiadczona jak mowisz, to intuicja sama jej podpowie. :crossy: I tak ona będzie wybierać, natomiast moim zadaniem jest przedstawić jej alternatywy - zamiast jeździć i przymierzać się do wszystkiego co popadnie, bo "a nuż będzie pasować". Wstępne założenia, oczekiwania podałem na początku, teraz trzeba tylko "odsiać" to, co ma jak najmniej cech z nimi wspólnych ;) Tak czy inaczej dziękuję wszystkim wrzucającym swoje rady w tym temacie, są one wnikliwie studiowane i porównywane z dostępnym na rynku asortymentem pojazdów :notworthy: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 jeździłem i TRA 650 i DL650 . Przyjemność z jazdy bardzo podobna, prowadzenie..hm, cieżko mi powiedzieć, po samym zachowaniu zawiechy czułem że TRA da sobie bardziej rade w terenie niż na asfalcie i na odwrót. W sumie chyba bardziej dla żonki proponowałbym DL-a 650. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 kwestia ile tego zjazdu do lasu... chociaż z drugiej strony taka krowa jak r1150gs też na krosówkę się nie nadaje :icon_mrgreen: Nikt sie w g..no nie zamierza tymi sprzętami pchać z premedytacją - chodzi o to, aby w razie jakiegoś objazdu czy kaprysu wycieczkowego można było sobie śmignąć jakims skrótem, niekoniecznie asfaltowym czy nawet utwardzonym - w granicach rozsądku. Szutrówki, polne czy lesne drogi, dziurawe, stare trakty brukowo-betonowe... A normalnie asfalt. Auto też mam 4x4 i w zasadzie jeżdżę po asfalcie, jednak czasem te 4x4 się przydaje (bez wpieprzania się w to, co zwykło się uważać za klasyczny off-road :icon_mrgreen: ). Na klasyczne extremy szkoda mi sprzętu, i nie sprawia mi to żadnej przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 w tym ostatnim zdaniu to chyba zartujesz ;) czesc ;) a tak na powaznie, to suzuki dl 650 i wszystko ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Swoją drogą Twoja kobieta musi być naprawdę słusznych rozmiarów skoro porywa się na tego typu sprzęty. Jak wszyscy wiedzą, im wyższy motocykl tym ciężej się nim manewruje i podnosi się go z ziemi :D Żona jest dość wysoką osobą, szczupłą (czego sie nie da powiedzieć o mnie :icon_mrgreen: ). I czy jest sens kupować mniejsze motorki, na których takim osobom po prostu źle się siedzi ? Oczywiście, że można pracować przy np. biurku siedząc na małym taborecie, "pufie". Ale po co, skoro można na regulowanym, ergonomicznym fotelu ? PS. Jak tu się cytuje kilka wypowiedzi w jadnym poście? Bo ten przycisk "cytowania" to coś krzywo działa... w tym ostatnim zdaniu to chyba zartujesz ;) czesc ;) a tak na powaznie, to suzuki dl 650 i wszystko ;) Absolutnie, na stosownym (alternatywnym) forum podtrzymuję odpowiedzialnie to, co napisałem o offrołdzie :icon_mrgreen: :icon_razz: Lub tu podtrzymuję to, co pisałem tam :icon_razz: Faktycznie wszystkie drogi prowadzą do susuki... Zresztą zanim kupiłem bemkę to przymierzałem się do dużego DL'a i niemal go kupiłem (tylko gość nie chciał z ceny zjechać :icon_mrgreen: ) Edytowane 7 Stycznia 2009 przez misman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) spoko spoko;) a dl'a kup , nie bedziesz zalowal. mam kolege ,ktory smiga takim czym na codzien i jest zadowolony . naprawde fajny sprzecik Edytowane 7 Stycznia 2009 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi