grzegorz9139 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 W Niemcowni tak jest ? :eek: Chyba znak pokazuje ze ograniczenie obowiazuje ZA znakiem, prawda ? :buttrock: Znak stoi i pokazuje ze zaraz ZA znakiem jest dana dozwolona predkosc i fotoradar powinien byc przynajmniej na wysosci tego znaku ustawiony Majkel - mam nadzieje , ze tylko zartujesz? :wink: Okreslenie "od znaku..." jest bardziej precyzyjne moim zdaniem. Bo niby ze zaraz za znakiem jest ograniczenie, -a dalej to co ? A co do przypadku JEREGO ,mysle ze przegapil pierwszy znak ograniczenia predkosci szojäcy na zjezdzie, bo jak sam napisal : nie patrzymy na znaki , tylko na GPS. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Okreslenie "od znaku..." jest bardziej precyzyjne moim zdaniem. Bo niby ze zaraz za znakiem jest ograniczenie, -a dalej to co ? Jak to co dalej ? :eek: Obowiazuje do najblizszego odwolania w postaci skrzyzowania badz innego znaku ograniczajacego predkosc. Nie uwazasz chyba ze zakaz obowiazuje PRZED znakiem, co ? :eek: Dlatego napiaslem ZA znakiem, ale moze i byc OD znaku :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Chyba znak pokazuje ze ograniczenie obowiazuje ZA znakiem, prawda ? Okreslenie "od znaku..." jest bardziej precyzyjne moim zdaniem. Bo niby ze zaraz za znakiem jest ograniczenie, -a dalej to co ? Majkel w kazdym kraju ograniczenie obowiazuje nie za znakiem a od znaku, tak jak sam podales obowiazuje do nastepnego skrzyzowania, dojazdu do drogi [ w ksztalcie litery T w j. niemieckim Einmündung - po polsku nie wiem :biggrin: ) ] oraz do jego odwolania. Podaje to tak zawsze mo moje kursanty zaczynaja czasami hamowac 300 m za znakiem :icon_mrgreen: - stad ten tekst. :biggrin: :crossy: Edytowane 6 Stycznia 2009 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Majkel w kazdym kraju ograniczenie obowiazuje nie za znakiem a od znaku, No dobra, niech juz bedzie ze OD znaku :flesje: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 A co do przypadku JEREGO ,mysle ze przegapil pierwszy znak ograniczenia predkosci szojäcy na zjezdzie, bo jak sam napisal : nie patrzymy na znaki , tylko na GPS. Pozdro Nie zmieniaj sensu mojej wypowiedzi kolego. Czy ja napisalem, ze nie patrzymy na znaki?? Napisalem, ze nie patrzymy na drogowskazy a to roznica i to znaczna. Nie ma zadnego znaku z ograniczeniem predkosci, az do znaku ktory stoi za fotoradarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nie zmieniaj sensu mojej wypowiedzi kolego. Czy ja napisalem, ze nie patrzymy na znaki?? Napisalem, ze nie patrzymy na drogowskazy a to roznica i to znaczna. Nie ma zadnego znaku z ograniczeniem predkosci, az do znaku ktory stoi za fotoradarem. OK. Niechcäcy. Tylko dziwie sie tak jak inni, ze takie rzeczy sie dziejä. Dlatego byloby dobrze abys przypomnial sobie to miejsce - zeby inni uwazali (bo to najdrozsze fotki jakie mam). Pozdro. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 OK. Niechcäcy. Tylko dziwie sie tak jak inni, ze takie rzeczy sie dziejä. Dlatego byloby dobrze abys przypomnial sobie to miejsce - zeby inni uwazali (bo to najdrozsze fotki jakie mam). Pozdro. :buttrock: My tez bylismy zdziwnieni i to dwa razy :) Nie ma szans zebym sobie przypomnial to miejsce. Przejezdzamy cale Niemcy (a kraj to nie maly) i troche tych zjazdow po drodze jest. Nastepnym razem wklepie to miejsce w GPS i podam wspolrzedne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi