karol0545 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 witam gdy odpale moto i dodaje gazu koło zaczyna sie kręcic. Przy gwałtownym dodawaniu gazu wyrażnie widac na łańcuchu zmiany naciągu spowodowane obrotami. Podciąghałem sprzęgło ale nic to nie daje. Wnioskuje że nalezy wymienić tarcze sprzęgłowe.. Mam seryjny silnik i chce kupić zwykłe tarcze. Gdzie można je nabyć patrzyłem na mielochu ale są tam tylko do tuningowych sprzetów..?. Chciałbym wymienić tłok i mam pytanie skoro to cylinder nicasilowy to nie ma jakis rozmiarów tłoków tak? gdzie nabyc seryjny tłok?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Z którego roku masz RX? Z tego co napisałeś to wnioskuję że poniżej 2005 czyli ma silnik Am6 który ma żeliwo w standardzie. Dopiero od 2006 siedzi silnik Derbi na nicasylu. Tłok dostaniesz na www.motocombo.pl lub www.olekmotocykle.pl tylko musisz napisać albo zadzwonić. Tarcze: http://www.allegro.pl/item509146631_tarcze...yamaha_mbk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) zimno, olej zgęstniał to efekty na kole są większe. w skrzyni nie kręcą się tylko 2 koła pośredniczące ale wszystkie . zmień na rzadszy olej to będzie mniejszy efekt np 10w40 zużyte tarcze spowoduję jedynie to że pomimo zwiększania obrotów silnika nie ma efektu w postaci przyspieszenia gdy moto jest na biegu . Przy zużytym koszu sprzęgłowym może się zdarzyć że nie rozłączy prawidłowo ale w to wątpię przy tej pojemności . tłok musisz dobrać selekcjami po zmierzeniu cylindra Edytowane 1 Stycznia 2009 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroman147 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 http://cinekmotocykle.pl/ Napisz do nich.Jak ja miałem RX-a to wszystko tam kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi