KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Bodajże wczoraj lukałem sobie po stronkach o mz i znalazłem fajna stronke a oto adres http://etzmz250.w.interia.pl/p.html , i na niej były białe zegary ja je troche pozmieniałem i chce zebyście ocenili czy są oki czy nie :buttrock:Z góry dzieki za opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 A zapomniałbym jak ma ktoś białe zegary własnej produkcji to niech sie pochwali :) pozdro 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Czolem! Full wypas :).A jak takie cos sie montuje?Tzn. jak mozna sie dostac do licznika?Bo moze tez sobie cos takiego zrobie :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 jak wyjmiesz zegar....to musisz rozgiac te obwodki...niklowane czy chromowane...niewiem z czego sa te obwodki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Co do drukowania to trzeba miec programik nazywa sie print pilot, ale spoko dam linka do etgo programy i tam sie ustwawia wymiary drukowanego obrazu w milimetrach lub w calach, bodaj u mz zegar maja srednice około 7,3cm czyli 730mm, te obwódki są z jakiego miękkiego metalu łatwo je podwadzic nawet nozem i odgiąc,oto do tego programy http://www.idg.pl/ftp/pobierz/pc/1496.html wybieramy typ pobierania basic tamten drugi jest płatny:) :) życze powodzeni i miłej zabwy z zegarami :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Najlepiej jakbys to sobie dał do laminoiwania wtedy wygląda naprawde spoko, ja sobie jeszcze kołuje podświetlenie na niebiesko , w nocy zajebiscie wygląda,pozostaje tylko pwycinać dziutki na kontrolki i licznik przebiegu km, a potem tylko założyć ja to robiłęm na tasme dwóstronną, no chyba ze zalaminujesz z obu stron wtedy normalnie na kleik i po kłopocie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Czolem! Mam alergie do odginania licznikow - ciezko potem to poskladac, tak, zeby wygladalo jak przed rozbieraniem.Ale bedzie trzeba sie nad tym zastanowic...Dzieki za info :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Ma ktoś z was może te zegary te o ViperPL wysyłał na maila, chciałbym zobaczyc jak to wygląda:)jesli ktoś ma to niech da znać bardzo jestem ciekwy jak wyglądaja:)pozdro :) :) :) :) :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 te zegary nie sa takie full wypas tzn chodzi mi o to ze ja bym powiekszyl obraz przy cyfrach bo widac ze jest tam brudne chyba ze to jest wersja robocza!no i nie podoba mi sie ten taki nowy znaczek mz ale to juz kwestia gustu!jak by ci sie nudzilo to zrob takie do jawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 zobaczycie panowie jaki wywale niedługo kokpit 8) :twisted: (tylko porządek w "warsztacie" zrobie i do dzieła) PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Po pierwsze to jak wydrukjesz je ,tarcza bedzie miał koło 7,3 cm, przy takich wymiarach nie widać żadncyh niedociągnieć, ten obraz to wam sie wyświetla jak klikniecie w pliczek jest pnad 2 razy wiekszy więc bez obaw można drukowac i gwarantuje ze bedzie spoko wyglądało, mam je orzy etz 251 i zajebiscie wyglądaja :) :) jak chcecie to sobei mozecie sciągnac z linka który zamieściłerm wczesniej, a jak wam sie nie podobaja nowe znaczki mz to możecie sobie to wymazać w super programi graficznym typu paint :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 A i jeszcze jedno takie małe sprostowanie ja ich nie robiłem pisałem wczesniej ze sciągnąlem ze stronki i troche przerobiłem, w orginale cyferki były czerwone i i jeszcze pare pierdołek :) :) :) pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 Nie ma problemu jak tylko skoluje sobie od qmpla jakis dobry programi to i do jawy sprubuje zrobic, tylko jest jeden problem trzeba miec dokładne wymiary a najlepij liczniki do odwzorowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 ja bylem taki sobie po prodtu upierdliwy ja nie mam mz! ja poprostu bym to wyczyscil i tyle a znaczek mi sie nie podoba i tyle tez wez to olej i spoko! ogolnie jak juz powstal taki temat to zapodam swoj pomysl moze ktos cos takiego robil ??? to niech sie odezwie!pomysl na fajne podswietlanie w oginalnych tarczach malym wierlwm na kreskach nawiercic male dziurki i oprucz podswietlania normalnrego(ktore powinno byc bo moze nie byc widac cyferek) dac diody od spodu... dziury nawiercic w oryginalnej metalowej tarczy i na to nalozyc nakladki wyfdrukowane na normalnym papierze tyle ze np w laminacie! i taaara to moj pomysl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 wstępne projekty cyferbaltów mam na kompie, ale musze je jeszcze poprawić, potem na dyskietke, do agencji reklamy, tam na ploterek i mam wycięte cyferki, potem wkładam pod tą tarcze z wyciętymi cyferkami niebieską albo białą folie, laminuje, i w zależności od koloru foli poświetlam to diodami albo na biało albo na niebiesko, tak jak w nowych passatach czy golfach :mrgreen: no i efekt .. hmm zobaczycie sami, a co do kontrolek to nie będzie ich w tarczach tylko bedą oddzielnie, oczywiście odpowiednie piktogramy a nie kolorowe kropeczki.. :) PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi