Korba Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 Hello, mam takiego problema. Założyłem na przednią szpilkę od silnika w Dnieprze nóżkę boczną od MZ, wiele maszyn tak samo ma i jest wszystko ok, a u mnie jest coś nie tak. Przy zamkniętej nóżce i wrzucaniu biegu w dół wajcha od biegów odchyla nóżkę dość znacznie, co w czasie jazdy nie jest bezpieczne. Wajchę z wałkiem mam zespawaną, więc nie moge jej obrócić na wieloklinie żeby była wyżej. Czy należałoby rozebrać skrzynię żeby ona się podniosła, bo może jej skok w dół jest jakiś za duży, czy odciąć ją, obrócić o kilka stopni i przyspawać ponownie, czy myśleć nad innym miejscem zamocowania nóżki?? Nie wiem już sam. Pozdro. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 12 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2004 probowales na tylna szpilke? Jakbys mial problem z tym ze stopka sie przekkreca z calym jej uchwytem to moge Ci potem napisac jak moj wujek wykombinowal aby byla stabilniejsza. pozdrops:prawie wszystkie ruski jakie widzialem maja boczna stopke od mz :smile2: slabo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 a ja myslalem ze tylko ja jestem taki "genialny" 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 14 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2004 Paweł Kędziera sprzedawał na allegro nóżki bocznei do rusków może jeszcze ma.Ale były strasznie drogie(około 100zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 14 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2004 Arbuz, możesz mi podać ten patent na ustabilizowanie tej stopki? Ja też mam pomysł, ale może Twój lepszy. A na tylną szpilkę nie da rady założyć, zbyt blisko jest ta rura wychodząca ze skrzyni w której jest wajcha zmiany biegów. Wymyśliłem, że chyba dorobię jakiś uchwyt który będzie przykręcony do przedniego mocowania gmola do ramy. Pozdrawiam Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 14 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2004 Na razie moge Ci powiedziec ogolnie jak to wygladalo. W uchwycie stopki nawiercil otwor nieprzelotowy gdzies 5-10 mm ( i tu musze sie dokladniej dowiedziec) w tym miejscu gdzie dotykalby ten otwor- taka czesc ramy chyba, tez nawiercil troche. Wsadzil w te 2 otwory bolec i przykrecil stopke. Tez chcialem tak zrobic ale mam urala i mam inna rame :) i czasami ta stopka mnie wqurza.. ale u niego mozna skakac na stojacym motocyklu i nic sie nie dzieje.pozdrawiamps:troche z tym wierceniem ramy mi nie pasuje. Jest to zbyt brutalne. Zrobil ten otwor w stopce tak aby wkrecona sruba od wewnetrznej strony opierala sie o rame. jeszcze sie dopytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 14 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2004 Thanks. Faktycznie wiercić dziury w ramie to trochę kiepski pomysł. Ale ma to na przedniej szpilce?? Bo tak jak pisałem u mnie noga się otwiera przy zmianie biegów, a u innych jest ok. Nie wiem czemu... :ehz: Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklass Opublikowano 21 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2004 no jak to dlaczego????........... bo to ruskie raz pasuje a raz nie :) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 24 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2004 Masz zle ustawiona dzwignie zmiany biegow bo u mego wujka wszystko gra. Pytalem tez o mocowanie-w ramie nawiercil maly otwor na glebokosc 3-4mm szerokosc chyba 4mm srube z obcieta glowka tam w wwalil i nawiercil z 5 mm w uchwycie stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi