Nitomen Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 a tu blaszka z brakujacym elementem http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5e8f3a68ea4bbe9d . Nowa blaszka nie musi miec tego zawiasu z 2 blaszka , robisz tylko pojedyncze wyciecie w okolo polowie dolnej czeci ( robisz taki usmiech) , co jak ta czerwona , tylko nie musi byc podwojne. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 ja mam blaszkę z nawierconymi dwoma otworami i tyle. nawet nie pamiętam jakiej średnicy. to chodzi o to żeby minimalny przepływ powietrza był w pozycji zamkniętej płytki.moje może mają z 8mm średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadimex Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 ja mam blaszkę z nawierconymi dwoma otworami i tyle. nawet nie pamiętam jakiej średnicy. to chodzi o to żeby minimalny przepływ powietrza był w pozycji zamkniętej płytki.moje może mają z 8mm średnicy. Moim zdaniem najlepiej jest tą blaszkę zupełnie wyrzucić, a zrobić dobre strojenie gaźnika i zapodać mu konkretny zestaw dyszy - otwarty filtr powietrza, wydech itp. Ja mialem XR650R z takim samym problemem i zapodanie dobrej dyszy wolnych obrotów rozwiązało ten problem i wiele innych, bo sprzęt zapalał zawsze i wszędzie nie mając w ogóle tego fatalnego i prymitywnego układu ssania. W XR 400 przed kupnem warto zdjąć siedzenie i obejrzeć czy tylny stelaż nie jest popękany, co dzieje się dosyć często. Ponadto jak jedziesz na oględziny XRki to upewnij , że sprzedawca będzie ją odpalał zimną przy Tobie, ewentualne dymienie i stuki będą wtedy najlepiej widoczne. No i sam się przekonasz jak odpala dany egemplarz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) tez zamowilem przed swietami najwieksza dysze wolnych i srednia dysze glowna , mam nadzieje ze pomoze w odpalaniu, bo dzis skakalem 10 min na kopce i nawet sie nie odezwala. Wkoncu pozniej odaplila... Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 już niedługo jadę do uzdrowiciela i zobaczymy co tam z xr sie dzieje. Mam nadzieje że ta blaszka nie narobiła bałaganu i uda sie szybko uzdrowić motura.. co do blaszki to zamierzam dorobić ścierwo z innej blachy stalowej, bo te znale są kruche jak nie wiem. Zastanawia mnie jedna rzecz czy robić tą górną zapadkę która otwiera sie w razie kichnięć czy jak radzi kolega zostawić uśmieszek ?? czy przez ten otwarty uśmieszek ssanie będzie działać ? pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 bedzie dzialac , ale nie do konca tak jak bylo w oryginale , dlatego dysze wolnych warto dac troszke wieksza , ja jestem teraz na etapie wymiany gaznika na inny. Tobie tez bym to radzil , ale to kosztuje troszke.... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 akcesoryjny to koszt około 1300 zł ?? to trochę dużo.. Dziwi mnie że taka marka jak Honda wypuściła tak wadliwą konstrukcję. :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 spoko , nowsze keihiny nie sa leprze , pekajaca blaszka przepustnicy to typowa wada konstrukcyjna , ale to nie honda robila gaznik a keihin . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 no takk , ale w takim razie taka stajnia jak Honda nie powinna sobie pozwolić na montowanie takich gaźników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Pięknie zaczyna się ten słoneczny maj, MOTÓR UZDROWIONY :bigrazz: przyczyna usterki zgodna z podejrzeaniami, udłamał sie kawałek przepustnicy i (uwaga) nie narobił żadnego bałaganu, tłok cylinder zawory głowica w idealnym stanie, to najlepsza wiadomość jaką można było usłyszeć. W poniedziałek odbieram moto i zaczynam sezon :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Pięknie zaczyna się ten słoneczny maj, MOTÓR UZDROWIONY :bigrazz: przyczyna usterki zgodna z podejrzeaniami, udłamał sie kawałek przepustnicy i (uwaga) nie narobił żadnego bałaganu, tłok cylinder zawory głowica w idealnym stanie, to najlepsza wiadomość jaką można było usłyszeć. W poniedziałek odbieram moto i zaczynam sezon :biggrin: no to gitara :icon_mrgreen: ja jutro może kupie moto i będę kontynuował sezon :biggrin: Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi