bojkar Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam. Zachcialo mi sie bawic w "mechanika" zeby zdjac pompe wody z mojej sv650s (2001) bo chcialem do malowanai dac, bo troche farba zchodzila z aluminium. WIec nie duzo myslac, spuscilem plyn chlodniczy, odkrecilem te 3 sruby na ktorych pokrywa do tej pomy byla i zaczelem zdejmowac, niestety zeslzo tylko ok 2-3cm po czym trzymala na jakiesj nie duzej tuleje. Pozniej nie dajac rady tego zdjac poszedlem do domu dopiero zobaczyc serwisowke i zobaczylem, ze jedsnak najpierw trzeba spuscil olej z silnika, zdjac cala pokrywe silnika i dopiero od srodka odkrecic ta tuleje, i zdjac pokrywe, takze sobie darowalem. Ale teraz boje sie znowu zalac plyn i przykrecic to co odkrecilem, zeby nie spieprzyc czegos. Krotka mowiac nie wiem czy odkrecajac ta pokrywe i wyjmujac ok 2-3cm nie spieprzylem czegos w srodku jej? Czy moge spowrotem zalozyc, zalac plynem i spokojnie odpalic? Dzieki z gory za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jak nie masz pewności to lepiej spuść olej do czystego naczynia i zdejmij pokrywę (dekiel). To tak aby sprawdzić i mieć 100% pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi