BANANvanDYK Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam. Ostatnio zaciekawiła mnie technika "Knee Down" czyli mówiąc po polsku "schodzenie na kolano". Nie chodzi mi o dosłowne dotknięcie kolanem asfaltu gdyż nie posiadam jeszcze odpowiedniego ubioru, z resztą nie sądzę aby Simsona SR 50 dało się nachylić pod kąt 45°. Bardziej interesuje mnie "wizualka" takiego manewru i znalezienie sposobu na zakręty, których akurat w mojej okolicy jest mało. Ćwiczyłem ostatnio kółka na parkingu i jestem niezadowolony. Czytałem artykuły i oglądałem filmy o body positioningu i knee down, znalazłem pozycję w której mogę nawet puścić jedną rękę z kierownicy. Kółka robiłem przy prędkości ok. 20 km/h, dochodzę do pewnego pochylenia moto i już bardziej nie mogę. Dalszą moją wypowiedź zostawię na później. Rodzi się pytanie, czy konstrukcja Simsona nie pozwala na większe pochylenie pojazdu? Można zobaczyć filmy czy zdjęcia jak na skuterach można szlifować slajdery, ale akurat na Simsonie skuterze nie... Na S51 tak (filmik na youtube). Jak to jest w przypadku skuterów? Niemal każdy skuter da się mocno pochylić? Wiem, że sprawy schodzenia na kolano już były omawiane na forum, ale wyłącznie dla kategorii "ścigacz". Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=ffTnp_T0emA Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 kiedys ktos powiedzial - " I've never had my knee down on the road. I never stick my knees out on the road but I've never had anyone pass me on the road yet." Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) http://pl.youtube.com/watch?v=ffTnp_T0emA Zmien miejsce do cwiczen,bo na takiej nawierzchni to sie co najwyzej mozesz przejechac, ale nie kolanem a dooopskiem :flesje: Edytowane 15 Grudnia 2008 przez barthezzz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi